Šapić: Za nekoliko dana biće raspisan konkurs za splavove na Savskom šetalištu

Izvor: Beta, 24.Nov.2022, 19:09

Šapić: Za nekoliko dana biće raspisan konkurs za splavove na Savskom šetalištu

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da će u narednih nekoliko dana Grad raspisati konkurs za splavove na Savskom šetalištu, kao i da će konkurs za tu namenu trajati 20 dana, nakon čega će biti održana licitacija.Šapić je za televiziju B92 izjavio da će na konkurs moći da se prijave svi koji ispunjavaju uslove koje opisuje gradski Sekretarijat za privredu, a da će licitacija biti "transparentna" i da će "licitacija biti snimana kamerama"."Sutra ili u ponedeljak raspisaćemo konkurs, nakon toga Sekretarijat za privredu će objaviti neophodne uslove da se prijave. Zna se lokacija i početna cena, nakon završene licitacije oni koji nisu dobili poziciju imaće mesec i po dana da uklone splavove koji se tu nalaze. Oni koji ga ne budu sami uklonili, mi ćemo ukloniti", rekao je Šapić.Prema njegovim rečima, biće predvidjeno izdavanje dozvola za "optimalan broj splavova" a da reka ne bude ugrožena.Dodao je da će vlasnici koji na licitaciji ne dobiju lokaciju za svoj splav imati rok od 20 dana da ga uklone, a ako se to ne desi da će takve splavove odvlačiti pripadnici vojske i policije.Šapić je rekao i da očekuje da se taj proces završi tokom zime i početkom proleća.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Šapić: Stari Savski most će se rušiti jer novi može da se gradi samo na tom istom mestu

Izvor: Beta, 24.Nov.2022

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da će se Stari savski most rušiti, a novi na istom mestu graditi kada se "steknu uslovi" - kada bude obezbedjen novac za to.Šapić je, povodom protesta opozicije i organizacija civilnog društva zbog najave rušenja mosta koji je jedno od...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.