Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Apr.2024, 09:36

Šapić: Dolaskom Broza i komunista na vlast počelo je ubrzano odvajanje Kosova od Srbije

-Kada je krenulo ubrzano odvajanje Kosova od Srbije? Dolaskom komunista na vlast 1945. godine. Pre toga, Kosovo i Metohija postoji samo kao oblast, već 1963. Kosovo postaje autonomna pokrajina kojoj je već pripojeno 15 novih opština oduzetih od Stare Srbije i povećava se teritorija Kosova i Metohije za duplo, sa 5100 kvadratnih kilometara, na više od 10.000.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Šapić tvrdi: Dolaskom Broza i komunista na vlast počelo ubrzano odvajanje KiM od Srbije

Izvor: Blic, 09.Apr.2024

Predsednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da je ubrzano odvajanje KiM od Srbije počelo dolaskom komunista na vlast 1945. godine i da, između ostalog, i zato želi da raskrsti sa simbolima komunizma i Josipom Brozom.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.