Saopštenje RTS-a povodom zadržavanja konvoja na Jarinju

Izvor: RTS, 11.Sep.2019, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saopštenje RTS-a povodom zadržavanja konvoja na Jarinju

RTS javno upućuje protest kosovskim vlastima zaduženim za poštovanje procedure oko prelaska na administrativnim prelazima.
Karavan "Najlepših narodnih pesama" 12. septembra treba da se održi u Kosovskoj Mitrovici, što je ujedno i koncert kojim se obeležava 95 godina postojanja Radio Beograda. Predviđen je direktan prenos na programima radija i televizije Javnog servisa.
Pored blagovremeno podnete, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << uredne dokumentacije neophodne za ulazak na teritoriju Kosova i Metohije, konvoj RTS-a u kojem se nalazila tehnička oprema za binu i link vozilo, zadržan je juče u 15 sati na prelazu Jarinje bez ikakvog obrazloženja.
Danas su mu se pridružili i ostali članovi ekipe koja je jutros krenula iz Beograda – voditelji, muzičari Narodnog orkestra RTS-a i produkciono osoblje.
Više od 20 sati konvoj čeka da uđe na teritoriju Kosova i Metohije, čime se dovodi u pitanje mogućnost valjane tehničke realizacije koncerta u Kosovskoj Mitrovici.
RTS javno upućuje protest kosovskim vlastima zaduženim za poštovanje procedure oko prelaska na administrativnim prelazima.
Ovo maltretiranje i ponižavanje radnici RTS-a izdržaće samo zbog toga da bi održali obećanje dato građanima Kosovske Mitrovice i našem narodu na severu Kosmeta, obećanje da ćemo koncert održati.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protest UNS-a zbog zadržavanja ekipe RTS-a na Jarinju

Izvor: RTS, 11.Sep.2019

. Udruženje novinara Srbije (UNS) i UNS na Kosovu najoštrije protestuju zbog dvadesetočasovnog zadržavanje ekipe Radio-televizije Srbije na administrativnom prelazu Jarinje i sprečavanja da se održi planirani koncert u Severnoj Kosovskoj Mitrovici.

Nastavak na RTS...

Karavan "Najlepših narodnih pesama" ipak u Kosovskoj Mitrovici 12. septembra

Izvor: RTS, 11.Sep.2019

Pored svih prepreka i problema na administrativnom prelazu Jarinje, koncert karavana "Najlepše narodne pesme", a ujedno i koncert kojim se obeležava 95 godina postojanja Radio Beograda biće održan 12. septembra u Kosovskoj Mitrovici. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.