Saobraćaj umeren, na prelazima zadržavanja oko 30 minuta

Izvor: Blic, 22.Jul.2013, 10:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saobraćaj umeren, na prelazima zadržavanja oko 30 minuta

Saobraćaj u Srbiji je trenutno umerenog intenziteta i obavlja se bez većih problema, a na graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila su oko 30 minuta.

Kako je saopštio danas Auto moto savez Srbije (AMSS), nastavlja se period povoljnih vremenskih prilika za obavljanje saobraćaja.

Na najfrekventnijim putnim pravcima zbog letnje turističke sezone koja, je u punom jeku, tokom dana očekuje se pojačan saobraćaj, posebno na putevima iz pravca Hrvatske i Mađarske, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kao i ka Makedoniji.

Svim vozačima se savetuje da, ukoliko planiraju putovanje, prekontrolišu i pripreme svoje vozilo na vreme, kao i da pribave sva obavezna međunarodna dokumenta koja su im potrebna za nesmetani boravak u inostranstvu.

Motorizovanim građanima članstvo u AMS S može obezbediti velike

uštede, ali i doneti sigurnost, bilo gde da imaju problem na putevima - u Srbiji ili u kontinentalnom delu Evrope.

Međunarodna ovlašćenja (Međunarodne vozačke dozvole i Međunarodna ovlašćenja za upravljanje tuđim vozilom u inostranstvu) motorizovani građani mogu nabaviti u poslovnicama AMS S širom Srbije.

Međunarodno ovlašćenje za upravljanje tuđim vozilom obavezan je dokument u inostranstvu, (osim za Crnu Goru).

Zeleni karton, koji je zamena za polisu osiguranja u inostranstvu, je obavezan dokument za Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu, Rusiju, Belorusiju, Ukrajinu, Moldaviju, Albaniju, Tursku, Izrael, Iran, Maroko i Tunis, dok za zemlje Evropske unije i Švajcarsku nije potreban. Pribavlja se kod osiguravajuće kuće kod koje je osigurano vozilo.

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, prethodnog dana na

putevima u Srbiji evidentirano je 80 saobraćajnih nezgoda, u kojima je 59 osoba teže i lakše povređeno.

U Beogradu je zabeleženo 27 nezgoda, dok je 17 lica povređeno.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.