Sanda Rašković Ivić izbačena iz DSS-a

Izvor: RTS, 21.Okt.2016, 21:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sanda Rašković Ivić izbačena iz DSS-a

Bivša predsednica Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković Ivić večeras je izbačena iz te partije odlukom Predsedništva stranke. Rašković Ivić je rekla da je tužna i iznenađena "dubinom ljudskog beščašća".
Predsedništvo DSS-a potvrdilo je odluku Izvršnog odbora da iz evidencije članstva izbriše poslanicu Sandu Rašković Ivić, jer je odbila da sprovede odluku Predsedništva o formiranju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << poslaničkog kluba koji će činiti samo članovi DSS-a, navodi se u saopštenju te stranke.

Rašković Ivić je za agenciju Beta kazala da je tužna i iznenađena "dubinom ljudskog beščašća". 
"Kako mogu da komentarišem kada jedna stranka izbaci bivšeg predsednika, koji je rasturenu stranku ujedinio i uveo u parlament? Glavni cilj je bio rasturanje poslaničkog kluba, a kada to nije uspelo, onda su se stvari ogolile, kako bi se sprečilo dvovlašće i sve bilo podređeno centrali", rekla je Rašković Ivić za agenciju Beta.
Ona je dodala da ostaje privržena nacionalnim idejama, koje je mislila da najbolje može da kanališe kroz DSS, i dodala da će u parlamentu nastaviti da nastupa samostalno.
Rašković Ivić je podnela ostavku na funkciju predsednika DSS-a zbog, kako je tada navela, "neprincipijelnih koalicija" DSS-a sa Srpskom naprednom strankom u nekoliko opština.
Stranka je kasnije donela odluku da iz poslaničkog kluba izbaci nezavisnog kandidata liste DSS–Dveri Đorđa Vukadinovića, a Rašković Ivić je, kao predsednica poslaničkog kluba DSS-a, to odbila da učini.
Predsedništvo nije prihvatilo odluku da se iz članstva izbriše poslanik Slaviša Ristić, koji je na sednici Glavnog odbora DSS-a podneo ostavku na sve funkcije zbog, kako je rekao, "kolaboracije sa SNS-om".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sanda Rašković Ivić izbačena iz DSS

Izvor: Blic, 21.Okt.2016

Bivša predsednica Demokratske stranke Srbije (DSS) Sanda Rašković Ivić večeras je izbačena iz te stranke odlukom predsedništva stranke...Rašković Ivić je za agenciju Beta kazala da je tužna i iznenađena "dubinom ljudskog beščašća"...- Kako mogu da komentarišem kada jedna stranka izbaci...

Nastavak na Blic...

Sanda Rašković Ivić izbačena iz DSS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Okt.2016

Bivša predsednica Demokratske stranke Srbije (DSS) Sanda Rašković Ivić večeras je izbačena iz te stranke odlukom predsedništva stranke...Rašković Ivić je za agenciju Beta kazala da je tužna i iznenađena "dubinom ljudskog beščašća"..."Kako mogu da komentarišem kada jedna stranka izbaci...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.