Sanader pobegao iz Hrvatske?

Izvor: RTS, 09.Dec.2010, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sanader pobegao iz Hrvatske?

Bivši premijer Ivo Sanader napustio Hrvatsku uoči rasprave o ukidanju njegovog poslaničkog imuniteta na zahtev državnog tužilaštva. Policija jutros nije imala zakonske osnove da zadrži nekadašnjeg prvog čoveka vlade na granici.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske potvrdilo je da je bivši premijer Ivo Sanader u 11.10 časova napustio Hrvatsku preko graničnog prelaza sa Slovenijom, Bregana.

"U trenutku prelaska državne granice policija nije imala nikakav >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pravni osnov da Sanadera spreči da izađe iz zemlje", saopštio je hrvatski MUP.

Državno tužilaštvo Hrvatske zatražilo je jutros od Sabora da bivšem premijeru i nezavisnom poslaniku Ivi Sanaderu ukine poslanički imunitet.

Očekuje se da će Mandatno-imunitetska komisija o tom zahtevu raspravljati na sednici koja je ranije zakazana za 14.30 časova.

Još se ne zna za šta tačno tužilaštvo tereti Sanadera, čije je ime poslednjih meseci povezivano sa brojnim aferama, od "Hipo banke" do izvlačenja novca iz državnih firmi i ministarstava preko agencija Fimi-medija.

Hrvatski mediji spekulišu da se optužnica najverovatnije odnosi na aferu "Fimi-medija".  Sanader je u viša navrata u javnosti odbacio povezanost s aferama i optužio premijerku Jadranku Kosor za politički progon i medijsku hajku.

Ovo je prvi put u Hrvatskoj da se za jednog bivšeg premijera traži krivični progon.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.