Policija potvrdila da je Sanader napustio Hrvatsku

Izvor: Studio B, 09.Dec.2010, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija potvrdila da je Sanader napustio Hrvatsku

Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske potvrdilo da je bivši premijer Ivo Sanader pre podne napustio Hrvatsku preko graničnog prelaza sa Slovenijom, Bregana.

"U trenutku prelaska državne granice policija nije imala nikakav pravni osnov da navedenoj osobi spreči izlazak iz zemlje", saopštio je kratko hrvatski MUP, navodeći da je Sanader zemlju napustio u 11. 10 sati.

Državno tužilaštvo Hrvatske zatražilo je jutros od Sabora da bivšem premijeru i nezavisnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << poslaniku Ivi Sanaderu skine poslanički imunitet.

Očekuje se da će Mandatno-imunitetska komisija o tom zahtevu raspravljati na sednici koja je ranije zakazana za 14.30.

Još se, međutim, ne zna za šta tačno tužilaštvo tereti Sanadera, čije se ime poslednjih meseci povezivalo s brojnim aferama, od Hipo banke do izvlačenja novca iz državnih firmi i ministarstava preko agencija Fimi-medija.

Hrvatski mediji spekulišu da se optužnica najverovatnije odnosi na aferu "Fimi -medija". Sanader je u viša navrata u javnosti odbacio povezanost s aferama i optužio premijerku Jadranku Kosor za politički progon i medijsku hajku.

Ovo je prvi put u Hrvatskoj da se za jednog bivšeg premijera traži krivični progon.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sanader napustio Hrvatsku

Izvor: Deutsche Welle, 09.Dec.2010

Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske potvrdilo je da je bivši premijer Ivo Sanader pre podne napustio Hrvatsku preko graničnog prelaza sa Slovenijom, Bregana.

Nastavak na Deutsche Welle...

Sanader pobegao iz Hrvatske?

Izvor: RTS, 09.Dec.2010

Bivši premijer Ivo Sanader napustio Hrvatsku uoči rasprave o ukidanju njegovog poslaničkog imuniteta na zahtev državnog tužilaštva. Policija jutros nije imala zakonske osnove da zadrži nekadašnjeg prvog čoveka vlade na granici...Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske potvrdilo je da je bivši...

Nastavak na RTS...

Sanader nestao iz Hrvatske

Izvor: RTS, 09.Dec.2010

Bivši premijer Ivo Sanader napustio Hrvatsku uoči zahteva Tužilaštva za ukidanje poslaničkog imuniteta i njegovo hapšenje. Policija nije imala zakonsko pravo da zadrži Sanadera na granici. Na potezu Sabor koji će odlučiti da li nekadašnji prvi čovek hrvatske vlade ostaje bez imuniteta...Uoči...

Nastavak na RTS...

Sanader napustio Hrvatsku

Izvor: BBC na srpskom, 09.Dec.2010

Policija potvrdila da je bivši premijer Hrvatske napustio zemlju par sati pre nego što mu je Sabor ukinuo imunitet. Optužbe za korupciju.

Nastavak na BBC na srpskom...

Sanader pobegao pre hapšenja?

Izvor: Danas, 09.Dec.2010

Mandatno-imunitetno povjerenstvo hrvatskog Sabora danas je jednoglasno, za manje od dva minuta, ukinulo imunitet bivšem premijeru Ivi Sanaderu. Naredni korak je glasanje u Saboru posle čega se stiču uslovi za daljnje postupanje prema bivšem premijeru.

Nastavak na Danas...

Sanader brži od Sabora

Izvor: RTS, 09.Dec.2010

Istražni sudija odredio jednomesečni pritvor za Ivu Sanadera. Nekadašnji prvi čovek vlade, uoči saborske rasprave napustio Hrvatsku. Sanader: Na putu sam, odazvaću se USKOK-u. ..Istražni sudija Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić odredio je večeras jednomesečni pritvor bivšem premijeru...

Nastavak na RTS...

Sanader napustio Hrvatsku

Izvor: Večernje novosti, 10.Dec.2010, 00:10

MUP Hrvatske potvrdio je danas da je bivši premijer pre podne napustio Hrvatsku preko graničnog prelaza sa Slovenijom, Bregana. Ako ima austrijsko državljanstvo, izručenje će biti gotovo nemoguće

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.