Šampioni u nošenju teških žena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jul.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šampioni u nošenju teških žena

HELSINKI - Tradicionalno takmičenje u nošenju žena održano je i ove godine u Finskoj, a najveća atrakcija bila je 120 kilograma teška Džulija Galvin iz Irske, koja je posle dvodnevne potrage uspela da pronađe muškarca koji će je nositi.

Bio je to jedan Britanac, koji je uspeo da stigne do cilja, ali ne i da pobedi. Prva nagrada je, inače, onoliko litara piva koliko je teška žena.

"I narednih godina ću učestvovati na ovom takmičenju i nadam se da ću >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jednom pronaći dovoljno snažnog muškarca, jer zaista želim tih 120 litara piva", rekla je Džulija.

Pobedio je estonski par Alar Vogla i Kirsti Viltrop. Neki od takmičara su profesionalni atletičari, a neki su se samo zabavljali. Takmičenje vuče korene iz legende o lopovu Ronkainenu koji je u 19. veku testirao izdržljivost i snagu pripadnika svoje bande. Terao ih je da nose vreće žita ili žive svinje.

Nošenje žena jedno je od mnogobrojnih bizarnih takmičenja koje Finci organizuju u toku leta, kada sunce ne zalazi. Ove godine učestvovalo je 48 parova iz 13 zemalja. Neki su stigli čak iz Kenije, Australije i Kanade.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.