Šamar za Kurtija iz SAD

Izvor: B92, 06.Jul.2023, 23:14

Šamar za Kurtija iz SAD

Aljbinu Kurtiju večeras nije omogućeno da se obrati na proslavi Dana nezavisnosti SAD, koju je organizovala Ambasada SAD u Prištini.

Ambasada SAD organizovala je proslavu povodom 247-godišnjice nezavisnosti SAD, na koju su pozvani Kurti i predsednik privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani, prenosi Reporteri.

Osmani se, kao i ambasador SAD u Prištini Džefri Hovenijer, obratila prisutnima, ali ne i Kurti.

Iako su ranije i Kurti i Osmani držali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << govore na ceremoniji, ovog puta Kurti nije dobio reč, dodaje Reporteri.

SAD su u poslednje vreme u više navrata kritikovale Kurtija zbog njegovih odluka koje se tiču situacije na severu KiM, a krajem maja su otkazale i učešće Prištine na vojnim važbama "Defender Europe 2023".

Ambasador SAD u Prištini Džefri Hovenijer tada je rekao da Kurti nije odgovorio na zahteve SAD da preduzme korake za deeskalaciju situacije na severu KiM i da je otkazivanje učešča Prištine na vojnim vežbama "prva posledica" za vladu u Prištini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.