NEOČEKIVANA ODLUKA AMERIKE O KURTIJU: Da li ovo znači da je odzvonilo premijeru lažne države?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jul.2023, 22:26

NEOČEKIVANA ODLUKA AMERIKE O KURTIJU: Da li ovo znači da je odzvonilo premijeru lažne države?!

Premijeru privremenih prištinskih institucija Aljbinu Kurtiju večeras, za razliku od prethodnih godina, nije omogućeno da se obrati na proslavi Dana nezavisnosti SAD, koju je organizovala Ambasada SAD u Prištini.

Ambasada SAD organizovala je proslavu povodom 247-godišnjice nezavisnosti SAD, na koju su pozvani Kurti i predsednik privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani, prenosi Reporteri.

Osmani se, kao i ambasador SAD u Prištini Džefri Hovenijer, obratila >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prisutnima, ali ne i Kurti.

Iako su ranije i Kurti i Osmani držali govore na ceremoniji, ovog puta Kurti nije dobio reč, dodaje Reporteri.

SAD su u poslednje vreme u više navrata kritikovale Kurtija zbog njegovih odluka koje se tiču situacije na severu KiM, a krajem maja su otkazale i učešće Prištine na vojnim važbama "Defender Europe 2023".

Ambasador SAD u Prištini Džefri Hovenijer tada je rekao da Kurti nije odgovorio na zahteve SAD da preduzme korake za deeskalaciju situacije na severu KiM i da je otkazivanje učešča Prištine na vojnim vežbama "prva posledica" za vladu u Prištini.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

KURTI NIJE DOBIO REČ Ambasada SAD u Prištini obeležila Dan nezavisnosti: Prisutnima se obratili Osmani i Hovenijer

Izvor: Blic, 06.Jul.2023

Premijeru privremenih prištinskih institucija Aljbinu Kurtiju večeras, za razliku od prethodnih godina, nije omogućeno da se obrati na proslavi Dana nezavisnosti SAD, koju je danas organizovala Ambasada SAD u Prištini.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.