Šajkaš:U uzorcima nema prisustva toksikoloških materija

Izvor: NTV.rs, 13.Feb.2015, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šajkaš:U uzorcima nema prisustva toksikoloških materija

NOVI SAD – Sve analize urađene na 20 uzoraka krvi i mokraće kod učenika primljenih zbog zdravstvenih tegoba iz osnovne škole u Šajkašu nisu pokazali prisustvo bilo kakvih toksikoloških materija, rekao je danas zamenik upravnika Centra za sudsku medicinu Igor Veselinović.
„Sve analize su završene“, rekao je Veselinović na konferenciji za novinare, dodajući da su uradene ciljane analize na određene materije.
On je pojasnio da se, ukoliko prve analize ne pokažu >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << prisustvo stranih materija, rade ciljane analize što je i urađeno.
U Dečijoj bolnici u Novom Sadu, u utorak, pregledano je 44 dece iz Osnovne škole „Isidora Sekulić”, jer su imali vrtoglavicu, nesvesticu i otežano disanje.
Dvadeset učenika zadržano je preventivno radi posmatranja i svi su u sredu pušteni kući u dobrom fizičkom stanju, sem jednog koje ima drugačije zdravstvene tegobe.
Đaci škole u Šajkašu verovatno od srede na nastavi
U školi u Šajkašu danas treba da bude održan sastanak sa roditeljima i nastavnicima u cilju normalizacije nastave, koja je planirana od srede, 18. februara, po završetku praznika.
Još nisu gotove sve toksikološke analize, pa nema ni konkretnog zaključka šta se zapravo dogodilo, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu prosvete i navedeno da svi rade na tome da se utvrdi uzrok, kao i da se situacija u školi što pre normalizuje.
Ministar prosvete Srđan Verbić ranije danas rekao je, povodom incidenta u školi da „slučaj treba iskoristiti kao opomenu“.
„Da ne donosimo zaključke pre nego što dobijemo detaljne informacije o tome šta se zaista desilo“, rekao je Verbić novinarima u Vladi Srbije.
Na pitanje da li Ministarstvo razmatra da pooštri kontrolu u školama koje se greju na gas, Verbić je rekao da postoje kontradiktorne informacije, te bi bilo krajnje neodgovorno izvoditi zaključke bez detaljnog izveštaja.
Tanjug 13.02.2015 13:40
Foto Tanjug,J.pap,ilustracija

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nema opasnih materija u školi u Šajkašu

Izvor: RTS, 13.Feb.2015

Sve analize urađene na 20 uzoraka krvi i mokraće kod učenika primljenih zbog zdravstvenih tegoba iz osnovne škole u Šajkašu nisu pokazale prisustvo bilo kakvih toksikoloških materija. Đaci bi od srede trebalo da budu u školskim klupama. ...

Nastavak na RTS...

U uzorcima nema prisustva toksikoloških materija

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Feb.2015

NOVI SAD - Sve analize urađene na 20 uzoraka krvi i mokraće kod učenika primljenih zbog zdravstvenih tegoba iz osnovne škole u Šajkašu nisu pokazali prisustvo bilo kakvih toksikoloških materija, rekao je danas zamjenik upravnika Centra za sudsku medicinu Igor Veselinović..."Sve analize su završene",...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.