Sajber napadi glavna pretnja po SAD

Izvor: B92, 06.Jan.2014, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sajber napadi glavna pretnja po SAD

Vašington -- Sajber napadi su najozbiljnija pretnja po SAD, čak više i od terorizma, smatraju američki eksperti za odbranu, pokazuje najnovija anketa.

Gotovo polovina lidera američkih službi bezbednosti, ili 45,1 odsto, koji su učestvovali u anketi specijalizovane publikacije Difens Njuz, ocenjuju da je rat putem interneta glavna opasnost po zemlju, prenosi AFP.

U istraživanju sprovedenom u novembru prošle godine su učestvovali zvaničnici službi bezbednosti, vojske, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << članovi Kongresa i predstavnici industrije odbrane.

Druga najveća pretnja je terorizam po mišljenju onih koji su se izjasnili kao Republikanci, dok su Demokrati naveli klimatske promene, pokazuje anketa.

Kao zemlju koja je glavna pretnja na Bliskom istoku najviše anketiranih (54 odsto) navelo je Iran, a u Aziji su primat dobili Kina i Severna Koreja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.