Ponedeljak, 06.01.2014.

22:02

Sajber napadi glavna pretnja po SAD

Sajber napadi su najozbiljnija pretnja po SAD, čak više i od terorizma, smatraju američki eksperti za odbranu, pokazuje najnovija anketa.

Izvor: Tanjug

Default images

Gotovo polovina lidera američkih službi bezbednosti, ili 45,1 odsto, koji su učestvovali u anketi specijalizovane publikacije Difens Njuz, ocenjuju da je rat putem interneta glavna opasnost po zemlju, prenosi AFP.

U istraživanju sprovedenom u novembru prošle godine su učestvovali zvaničnici službi bezbednosti, vojske, članovi Kongresa i predstavnici industrije odbrane.

Druga najveća pretnja je terorizam po mišljenju onih koji su se izjasnili kao Republikanci, dok su Demokrati naveli klimatske promene, pokazuje anketa.

Kao zemlju koja je glavna pretnja na Bliskom istoku najviše anketiranih (54 odsto) navelo je Iran, a u Aziji su primat dobili Kina i Severna Koreja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija: Kinezi, nerazumni ste

Veliki sporazum o gasovodu između Rusije i Kine navodno je u zastoju zbog onoga što Moskva smatra "nerazumnim zahtevima Pekinga u pogledu cena i nivoa snabdevanja".

8:35

3.6.2024.

10 h

Podeli: