Sabotaža u Brjanskoj oblasti; Aktiviran eksploziv, voz iskočio iz šina

Izvor: B92, 02.Maj.2023, 21:11

Sabotaža u Brjanskoj oblasti; Aktiviran eksploziv, voz iskočio iz šina

U Brjanskoj oblasti Rusije su iz šina iskočili lokomotiva i oko 20 vagona teretnog voza, saopštila je Ruska železnica.

Kako je nakon toga saopštio gubernator oblasti Aleksandar Bogomaz, voz je iskočio iz šina nakon aktiviranja eksplozivne naprave.

U incident su umešana nepoznata lica. Prema preliminarnim informacijama, nema povređenih, nije izbio požar, a saobraćaj je na ovom delu trase zaustavljen.

Dan ranije je na železnici u Unečskom rejonu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << podmetnut eksploziv. Zbog toga su lokomotiva i sedam vagona teretnog vozova izleteli iz šina, povređenih nije bilo.

Vozovi su danas ponovo počeli da saobraćaju na liniji Uneča-Rasuha u Brjanskoj oblasti.

Kasnije je Ministarstvo saobraćaja Belorusije pojasnilo da je voz pripadao Beloruskoj železnici, a regionalne vlasti su saopštile da je prevozio gorivo i građevinski materijal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.