Sa skoro 400 milijarde dolara kapitalizacije Gugl na drugom mestu najvrednijih kompanija u SAD

Izvor: Blic, 10.Feb.2014, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sa skoro 400 milijarde dolara kapitalizacije Gugl na drugom mestu najvrednijih kompanija u SAD

Kompanija Gugl (Google) dospela je na drugo mesto liste najvrednijih američkih preduzeća po tržišnoj vrednosti na berzi, pošto je prestigla Ekson (Exxon).

Prema podacima Fektseta (FactSet), internet gigant Gugl je prošle nedelje prestigao Ekson, pošto je na zatvaranju berze u petak vredeo 395,42 milijarde dolara u poređenju sa 392,66 miliarde dolara koliko je vredela naftna kompanija.

Akcije Gugla su u postojanom rastu od početka 2013. godine s dobitkom od 66 >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << odsto, dok je Ekson zabeležio rast od pet odsto. Tržišna vrednost na berzi predstavlja broj akcija u posedu investitora pomnožen s njihovom vrednošću.

Prvi je na listi Epl (Apple Inc) s 463,55 milijarde dolara tržišne vrednosti.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gugl vredi skoro 400 milijardi dolara i na drugom je mestu najvrednijih kompanija u SAD

Izvor: Blic, 10.Feb.2014

Kompanija Gugl (Google) dospela je na drugo mesto liste najvrednijih američkih preduzeća po tržišnoj vrednosti na berzi, pošto je prestigla Ekson (Exxon). ..Prema podacima Fektseta (FactSet), internet gigant Gugl je prošle nedelje prestigao Ekson, pošto je na zatvaranju berze u petak vredeo 395,42...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.