Sa posebnom tugom sam primio vest: Vučić izjavio saučešće povodom smrti čika Đorđa, čuvara Zejtinlika

Izvor: B92, 02.Jul.2023, 19:51

"Sa posebnom tugom sam primio vest": Vučić izjavio saučešće povodom smrti čika Đorđa, čuvara Zejtinlika

Đorđe Mihailović, čuvar srpskog groblja "Zejtinlik" u Solunu, preminuo je danas u 96. godini.

Saučešće je, povodom njegove smrti, izjavio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Sa posebnom tugom sam primio vest o smrti Đorđa Mihajlovića, čuvara groblja "Zejtinlik", na kojem počivaju srpski junaci i stradalnici albanske golgote, ali i čuvara kolektivnog sećanja na jedan od najslavnijih herojskih perioda naše istorije. Skroman i tih, veran svojoj otadžbini >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i narodu, zaduženja je obavljao revnosno i sa ogromnim poštovanjem prema senima onih kojima je Srbija bila najveća svetinja. Sa istom predanošću je gostima i posetiocima pričao o podvizima naših ratnika, zbog kojih je Srbija danas ponosna na svoj slobodarski duh i predačko nasleđe. Poštovan i voljen od naroda, dostojan dužnosti koja mu je poverena, čika-Đorđe je otišao tiho, jer je tako i živeo, pokazavši celom našem rodu da odnos prema precima, određuje budućnost potomcima. Izražavam duboko saučešće porodici i poštovaocima ove časne starine. Neka počiva u miru", poručio je Vučić na Instagramu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VUČIĆ SE OPROSTIO OD ČUVARA "ZEJTINLIKA" Čika Đorđe je pokazao celom našem rodu da odnos prema precima, određuje budućnost potomcima

Izvor: Blic, 02.Jul.2023

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oprostio se od Đorđa Mihailovića, čuvara srpskog groblja "Zejtinlink" u Solunu, koji je preminuo danas u 96. godini.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.