SZO šalje u Gvineju oko 11 hiljada vakcina protiv ebole

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Feb.2021, 22:25

SZO šalje u Gvineju oko 11 hiljada vakcina protiv ebole

Iz Svetske zdravstvene organizacije (SZO) je saopšteno danas da će u narednih nekoliko dana u Gvineju biti poslato više od 11 hiljada doza vakcina protiv ebole kako bi se suzbila epidemija ove smrtonosne bolesti koja je proglašena u regionu N' Zerekore.

"Tridesetorica stručnjaka za vakcinaciju su već mobilisana na lokalu i oni su spremni da budu raspoređeni čim vakcine stignu u Gvineju", izjavila je danas regionalna direktorka SZO za Afriku Matšidiso Moeti.

Ona je najavila da će dodatnih 8.600 doza vakcina biti poslato iz SAD, preneo je AP.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

KORONA NIJE POBEĐENA, A VEĆ NAM PRETI NOVA EPIDEMIJA: Morala da reaguje i SZO, ugroženi milioni ljudi

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Feb.2021

SZO je u Gvineju poslala oko 11 hiljada vakcina protiv ebole..Iz Svetske zdravstvene organizacije (SZO) je saopšteno danas da će u narednih nekoliko dana u Gvineju biti poslato više od 11 hiljada doza vakcina protiv ebole kako bi se suzbila epidemija ove smrtonosne bolesti koja je proglašena u regionu...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.