SZO objavio snimak: Ovo je zona smrti VIDEO

Izvor: B92, 20.Feb.2024, 09:21

SZO objavio snimak: Ovo je zona smrti VIDEO

SZO objavila snimak iz bolnice Naser u gradu Kan Junis, na jugu Pojasa Gaze, u koju su njeni timovi ušli u nedelju.

Dva dana pre nego što je tim Svetske zdravstvene organizacije ušao u tu bolnicu izraelske trupe izvršile su raciju, pošto su navodno dobili obaveštajne podatke da su tu taoci koje drži Hamas.

Na snimku objavljenom na mreži X vide se medicinski radnici kako evakuišu pacijente uz svetlost baklji i opisuju štetu na objektima bolnice.

Jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << lekar UN-a opisuje tu scenu kao "zonu smrti".

Direktor SZO Tedros Gebrejesus saopštio je prethodno da je toj agenciji UN dozvoljeno da uđe u bolnicu Naser, dva dana nakon što joj je bio odbijen zahtev za ulazak u taj medicinski kompleks.

On je naveo da je pomognuto lečenje 14 kritičnih pacijenata, od kojih je dvojici bio potreban respirator.

"I dalje je u bolnici Naser 180 pacijenata i 15 doktora i medicinskih sestara. Bolnica se i dalje suočava sa akutnim nedostatkom hrane, osnovne medicinske opreme i kiseonika. Isključena je voda, nema struje, osim rezervnog generatora koji napaja aparate za održavanje života", istakao je Gebrejesus u objavi na mreži X.

Kan Junis je grad na jugu Pojasa Gaze, gde je utočište našlo više od milion Palestinaca koji su pobegli iz drugih delova Gaze zbog sukoba izraelskih snaga i palestinske militantne grupe Hamas.

Izrael, međutim, najavljuje ofanzivu i na Kan Junis, a humanitarne organizacije i brojni svetski zvaničnici upozorili su da bi to značilo novu humanitarnu katastrofu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"OVO JE ZONA SMRTI" SZO objavila STRAVIČNE snimke iz bolnice u Gazi: "Nema hrane, vode, struje..." (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Feb.2024

Napokon im je dozvoljen ulaz..SZO objavila snimak iz bolnice Naser u gradu Kan Junis, na jugu Pojasa Gaze, u koju su njeni timovi ušli u nedelju...Dva dana pre nego što je tim Svetske zdravstvene organizacije ušao u tu bolnicu izraelske trupe izvršile su raciju, pošto su navodno dobili obaveštajne...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.