OVO JE ZONA SMRTI SZO objavila STRAVIČNE snimke iz bolnice u Gazi: Nema hrane, vode, struje... (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Feb.2024, 09:52

"OVO JE ZONA SMRTI" SZO objavila STRAVIČNE snimke iz bolnice u Gazi: "Nema hrane, vode, struje..." (VIDEO)

Napokon im je dozvoljen ulaz

SZO objavila snimak iz bolnice Naser u gradu Kan Junis, na jugu Pojasa Gaze, u koju su njeni timovi ušli u nedelju.

Dva dana pre nego što je tim Svetske zdravstvene organizacije ušao u tu bolnicu izraelske trupe izvršile su raciju, pošto su navodno dobili obaveštajne podatke da su tu taoci koje drži Hamas.

Na snimku objavljenom na mreži X vide se medicinski radnici kako evakuišu pacijente uz svetlost baklji i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << opisuju štetu na objektima bolnice. Jedan lekar UN-a opisuje tu scenu kao "zonu smrti".

After two days of being denied entry into the Nasser Medical Complex in #Gaza, yesterday @WHO and partners were allowed to go inside to assess the patients. As a result, lifesaving medical referral of 14 critical patients was facilitated. Two patients needed continuous manual… pic.twitter.com/7iS65vG61y

— Tedros Adhanom Ghebreyesus (@DrTedros) February 19, 2024

Direktor SZO Tedros Gebrejesus saopštio je prethodno da je toj agenciji UN dozvoljeno da uđe u bolnicu Naser, dva dana nakon što joj je bio odbijen zahtev za ulazak u taj medicinski kompleks.

On je naveo da je pomognuto lečenje 14 kritičnih pacijenata, od kojih je dvojici bio potreban respirator.

- I dalje je u bolnici Naser 180 pacijenata i 15 doktora i medicinskih sestara. Bolnica se i dalje suočava sa akutnim nedostatkom hrane, osnovne medicinske opreme i kiseonika. Isključena je voda, nema struje, osim rezervnog generatora koji napaja aparate za održavanje života - istakao je Gebrejesus u objavi na mreži X.

The UN health agency @WHO successfully evacuated 14 patients from the Nasser hospital complex in Khan Younis, southern Gaza.

Over 180 patients, and 15 doctors and nurses remain inside the hospital. Negotiations are ongoing for their evacuation.

More: https://t.co/DLLQAEzz9L pic.twitter.com/8IGA0kxmDV

— UN News (@UN_News_Centre) February 20, 2024

Kan Junis je grad na jugu Pojasa Gaze, gde je utočište našlo više od milion Palestinaca koji su pobegli iz drugih delova Gaze zbog sukoba izraelskih snaga i palestinske militantne grupe Hamas.

Izrael, međutim, najavljuje ofanzivu i na Kan Junis, a humanitarne organizacije i brojni svetski zvaničnici upozorili su da bi to značilo novu humanitarnu katastrofu.

Izvor: Tanjug

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

"ZONA SMRTI" SZO objavila snimak iz bolnice u Kan Junisu (VIDEO)

Izvor: Blic, 20.Feb.2024

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) objavila je snimak iz bolnice Naser u gradu Kan Junis, na jugu Pojasa Gaze, u koju su njeni timovi ušli u nedelju, dva dana nakon što su izraelske trupe izvršile raciju u toj ustanovi pošto su navodno dobili obaveštajne podatke da su tu taoci koje drži Hamas.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.