SZO: U Africi bi moglo da umre i do 190.000 ljudi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Maj.2020, 15:12

SZO: U Africi bi moglo da umre i do 190.000 ljudi

Širom Afrike moglo bi da umre i do 190.000 ljudi u prvoj godini pandemije korona virusa, ako ključne mere za suzbijanje zaraze ne daju rezultate, upozorila je danas Svetska zdravstvena organizacija.

U novom istraživanju se predviđa i da će epidemija na tom kontinentu trajati nekoliko godina,

Stručnjaci SZO navode da će virus tinjati u pojedinim žarištima, što, uz obrazac sporijeg prenošenja, izdvaja Afriku od drugih regiona, prenosi BBC.

U >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << studiji se procenjuje da bi u Africi u prvoj godini pandemije moglo da se zarazi između 29 i 44 miliona ljudi, a da bi moglo da umre između 83.000 i 190.000.

Do sada je širom Afrike zabeleženo više od 2.000 smrtnih slučajeva, dok je u zapadnoj Evropi, u kojoj se virus pojavio nekoliko nedelja ranije, do sada preminulo oko 140.000 ljudi.

U analizi se ističe potreba testiranja, praćenja kontakata, izolacije i lečenja.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SZO: Korona bi mogla tinjati u Africi NEKOLIKO GODINA

Izvor: Blic, 09.Maj.2020, 00:36

Pandemija Kovid-19 mogla bi "tinjati” u Africi nekoliko godina nakon ššto u narednih 12 meseci ubije čak 190.000 ljudi, saopšštila je Svetska zdravstvena organizacija, a prenosi Gardijan.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.