SZO NAPRAVILA KOBNU GREŠKU: Širenje korone u svetu moglo je da se spreči, prekasno doneli jednu odluku

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Maj.2021, 13:19

SZO NAPRAVILA KOBNU GREŠKU: Širenje korone u svetu moglo je da se spreči, prekasno doneli jednu odluku

Objavljen je izveštaj nezavisnog panela koji je ispitivao način rukovođenja pandemijom

Svetska zdravstvena organizacija trebalo je pre 30. januara 2020. godine da proglasi globalnu opasnost od korona virusa i da preporuči zabranu putovanja kako bi se sprečilo širenje korona virusa, zaključak je nezavisnog panela koji je ispitivao način rukovođenja pandemijom.

U izveštaju se navodi da je februar 2020. godine "izgubljen mesec" jer mnoge zemlje nisu uspele da uvedu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << stroge mere koje bi sprečile dalje širenje virusa.

Panel je pozvao na reforme organizacija kako se ovakvi propusti ne bi događali ubuduće.

Prilikom predstavljanja izveštaja "Kovid-19: Neka ovo bude poslednja pandemija", Helen Klark, potpredsednica panela i bivša premijerka Novog Zelanda rekla je da je bilo ključno imati "ovlašćenu SZO".

- Virusu SARS-CoV-2, koji je krenuo u Vuhanu 2019. godine, omogućeno je da se razvije u "stravičnu pandemiju"  koja je ubila više od 3,4 miliona ljudi i uništila svetsku ekonomiju - navodi se u izveštaju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.