SZO IZDALA VAŽNO SAOPŠTENJE: Osam vrsta vakcina protiv KORONE već prolazi klinička ispitivanja

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Maj.2020, 21:26

SZO IZDALA VAŽNO SAOPŠTENJE: Osam vrsta vakcina protiv KORONE već prolazi klinička ispitivanja

SZO smatra da bi vakcine mogle da budu razvijene već ove godine, ali da njihova masovna proizvodnja neće početi pre sledeće.

Više od stotinu farmaceutskih kompanija u svetu razvija vakcine protiv virusa korona, osam uzoraka već prolazi kroz klinička ispitivanja, izjavila je predstavnica Svetske zdravstvene organizacije u Rusiji Melita Vujnovič.

Pri tome, ona je naglasila da je rano govoriti o datumima pojavljivanja leka.

Vujnovičeva je, takođe, primetila >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da su mere koje su u Rusiji preduzete za borbu protiv epidemije dale dobar rezultat i da zemlja ima nisku stopu smrtnosti.

Svetska zdravstvena organizacija objavila je 11. marta epidemiju nove infekcije virusa korona, kovid 19, za pandemiju. Prema poslednjim podacima u svetu je zabeleženo više od 4,31 milion slučaj zaraze, a umrlo je više od 290 hiljada ljudi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.