SZO: 100.000 novih slučajeva svaki dan poslednje dve nedelje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jun.2020, 21:32

SZO: 100.000 novih slučajeva svaki dan poslednje dve nedelje

Direktor Svetske zdravstvene organizacije Tedros Adanom Gebrejesus rekao je danas da se u poslednje dve nedelje svakoga dana belezi više od 100.000 potvrđenih slučajeva koronavirusa širom sveta, uglavnom u Americi i Južnoj Aziji.

On je poručio zemljama koje su obuzdale prenošenje virusa da moraju biti u pripravnosti zbog mogućnosti ponovnog porasta broja slučajeva.

Tedros je ukazao i novi niz slučajeva u Pekingu, koji je povezao više od 50 dana bez novih slučajeva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kovid-19, i rekao da se poreklo nove serije slučajeva istražuje, prenosi AP.

Majkl Rajan, šef SZO za vanredne situacije, rekao je da je zdravstvena agencija UN ponudila dodatnu pomoć kineskim vlastima i da bi SZO mogao da pojača svoj tim u Kini narednih dana dok istraga napreduje.

Tedros je primetio da su bila potrebna dva meseca da se dostigne prvih 100.000 prijavljenih slučajeva, a sada to je dnevna norma. Skoro tri četvrtine novih slučajeva svakog dana dolazi iz 10 zemalja, uglavnom iz južne Azije i Amerike, rekao je on.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SZO: 100.000 novih slučajeva svaki dan posljednje dvije nedjelje

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Jun.2020

ŽENEVA - Direktor Svjetske zdravstvene organizacije Tedros Adanom Gebrejesus rekao je danas da se u posljednje dvije nedjelje svakoga dana bilježi više od 100.000 potvrđenih slučajeva virusa korona širom svijeta, uglavnom u Americi i Južnoj Aziji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

DRAMATIČNO RASTE BROJ OBOLELIH OD KORONE! Direktor SZO saopštio: 100.000 novih slučajeva svaki dan poslednje dve nedelje

Izvor: Kurir, 16.Jun.2020, 08:20

Direktor Svetske zdravstvene organizacije Tedros Adanom Gebrejesus rekao je da se u poslednje dve nedelje svakoga dana belezi više od 100.000 potvrđenih slučajeva koronavirusa širom sveta, uglavnom u Americi i Južnoj Aziji.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.