DRAMATIČNO RASTE BROJ OBOLELIH OD KORONE! Direktor SZO saopštio: 100.000 novih slučajeva svaki dan poslednje dve nedelje
Foto: AP / Chinatopix

PANDEMIJA

DRAMATIČNO RASTE BROJ OBOLELIH OD KORONE! Direktor SZO saopštio: 100.000 novih slučajeva svaki dan poslednje dve nedelje

Planeta -

Direktor Svetske zdravstvene organizacije Tedros Adanom Gebrejesus rekao je da se u poslednje dve nedelje svakoga dana belezi više od 100.000 potvrđenih slučajeva koronavirusa širom sveta, uglavnom u Americi i Južnoj Aziji.

On je poručio zemljama koje su obuzdale prenošenje virusa da moraju biti u pripravnosti zbog mogućnosti ponovnog porasta broja slučajeva.

Tedros je ukazao i novi niz slučajeva u Pekingu, koji je povezao više od 50 dana bez novih slučajeva kovid-19, i rekao da se poreklo nove serije slučajeva istražuje, prenosi AP.

Majkl Rajan, šef SZO za vanredne situacije, rekao je da je zdravstvena agencija UN ponudila dodatnu pomoć kineskim vlastima i da bi SZO mogao da pojača svoj tim u Kini narednih dana dok istraga napreduje.

Tedros je primetio da su bila potrebna dva meseca da se dostigne prvih 100.000 prijavljenih slučajeva, a sada to je dnevna norma. Skoro tri četvrtine novih slučajeva svakog dana dolazi iz 10 zemalja, uglavnom iz južne Azije i Amerike, rekao je on.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track