SVET NA RUBU NOVOG SUKOBA? Kina zapretila Americi - Platićete visoku cenu

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Maj.2022, 00:12

SVET NA RUBU NOVOG SUKOBA? Kina zapretila Americi - "Platićete visoku cenu"

Portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova Vang Venbin rekao je da će "pogrešan put" kojim SAD idu prema Tajvanu izazvati nepovratne posledice.

Dodao je da će na kraju naterati Vašington da plati visoku cenu.

- SAD su uložile sve napore da se poigraju rečima o principu jedne Kine - rekao je Vang Venbin novinarima i naglasio da je Bela kuća "prekršila svoje obaveze po pitanju Tajvana".

Pekinški zvaničnik je podvukao da "na svetu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << postoji samo jedna Kina, Tajvan je deo Kine, a vlada NR Kine jedina legitimna vlada koja predstavlja celu Kinu".

Američki predsednik Džo Bajden rekao je ranije tokom dana da se politika Vašingtona prema Tajvanu nije promenila, ali nije dalje elaborirao svoje jučerašnje komentare.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.