SVE VEĆI PROBLEMI IZMEĐU FAJZERA I BiH: Otkazan današnji sastanak, ništa od vakcina?

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Feb.2021, 08:50

SVE VEĆI PROBLEMI IZMEĐU FAJZERA I BiH: Otkazan današnji sastanak, ništa od vakcina?

Otkazan današnji sastanak između predstavnika vlasti BiH i kompanije Fajzer

Sastanak predstavnika bosansko-hercegovačkih vlasti, globalne inicijative za nabavku vakcina protiv korona virusa Kovaks i kompanije Fajzer, koji je danas trebalo da bude održan, otkazan je.

Kako se navodi, prolongiranje sastanka za narednu sedmicu tražio je Fajzer, čija je analiza pokazala da BiH nije zadovoljila sve obaveze koje se odnose na sporazum o naknadi štete i odgovornosti. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

U ovoj kompaniji smatraju da postoje pravni ili finansijski rizici u vezi sa mogućim obeštećenjima.

Predsedavajući Saveta ministara BiH Zoran Tegeltija u sredu je optužio Fajzer da kupuje vreme i da vakcine namenjene Bosni i Hercegovini želi da preproda nekome po drugačijoj ceni od one koju je platila Bosna i Hercegovina.

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik je, nakon jučerašnjeg sastanka entitetskih premijera, Tegeltije i članova Predsedništva BiH, najavio da će BiH tužiti Kovaks, ako probije rok za isporuku.

Dodik je rekao da je preko Kovaksa naručeno i plaćeno više od 1,2 miliona doza vakcina.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.