SVE VEĆI BROJ BOLESNIH I SVE VEĆI STRAH Bajden doneo odluku - ovako će Amerikanci da se bore sa novim talasom zaraze

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Avg.2023, 08:28

SVE VEĆI BROJ BOLESNIH I SVE VEĆI STRAH Bajden doneo odluku - ovako će Amerikanci da se bore sa novim talasom zaraze

Ponovo kreće haos?

Bajdenova administracija planira da pozove sve Amerikance da ove jeseni dobiju dodatnu dozu cepiva protiv kovida-19, kako bi se suprotstavili novom talasu zaraze, izjavio je juče jedan od zvaničnika u Beloj kući.

Zvaničnik je rekao da Centri za kontrolu i prevenciju bolesti izveštavaju o porastu infekcija i prijema u bolnice zbog širenja zaraze koronavirusom, ali dodao i da je ukupan broj zaraženih i dalje nizak.

U četvrtak >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su iz Moderne poručili kako početni podaci pokazuju da je njeno novo cepivo protiv kovida-19 učinkovito protiv podvarijanti virusa "Eris" i "Fornax" kod zaraženih osoba. Moderna, Novavax, Fajzer i nemački partner BioNTech SE stvorili su verzije svojih vakcina protiv kovida-19 usmerenih na podvarijantu XBB.1.5.

U očekivanju odobrenja zdravstvenih regulatora u Sjedinjenim Američkim Državama i Evropi, kompanije očekuju da će nove verzije vakcina biti dostupne u nadolazećim nedeljama za jesensku sezonu cepljenja.

- Podsticaćemo sve Amerikance da uz cepiva protiv gripa i respiratornog sincicijskog virusa dobiju i nove doze za zaštitu od koronavirusa - rekao je zvaničnik.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.