SVE SMO UČINILI, NE ZNAM ŠTA JE POŠLO NAOPAKO: Evo šta je sve rekao lekar malog Radenka na salušanju

Izvor: Telegraf.rs, 12.Okt.2016, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVE SMO UČINILI, NE ZNAM ŠTA JE POŠLO NAOPAKO: Evo šta je sve rekao lekar malog Radenka na salušanju

Doktor Dobrivoje Bojanić, koji je stavio gips malom Radenku Nikodinoviću (8) u lozničkoj bolnici saslušan je danas.

- Lečio sam Radenka po medicinskom protokolu. Sve smo učinili da mu namestimo ruku i da ona zaraste. Nismo očekivali komplikacije. Ne znam šta je pošlo naopako. Mnogo mi je žao što je dete preminulo, ne mogu da verujem da se to desilo, u šoku sam - rekao je dr Bojanić tokom saslušanja, navode Večernje novosti.

Bojanić je takođe naveo, da je možda >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << napravio administrativne propuste tokom vođenja papirologije, ali je dečaka lečio po ustaljenoj praksi, pišu Večernje novosti.

On je dao izjavu u svojstvu građanina u prisustvu tužioca koji ga je ispitivao. Lekara, koji je posle tragičnog slučaja uzeo odsustvo sa posla koje bi trebalo da traje nedelju dana - tokom jučerašnjeg dana nije bilo moguće pronaći u Loznici.

Prema nezvaničnim informacijama, saslušano je i nekoliko lekara.

Zbog smrti osmogodišnjeg dečaka danas je smenjena v.d. direktora Opšte bolnice u Loznici dr Mira Vučetić, kao i dosadašnji načelnik ortopedije dr Nikola Patričić. Odluke o razrešenju doneo je ministar zdravlja Zlatibor Lončar pošto je inspekcija Ministarstva zdravlja utvrdila da su napravljeni brojni propusti u lečenju dečaka.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ljekar koji je stavio gips malom Radenku saslušan u policiji

Izvor: Cafe.ba, 12.Okt.2016

Ljekar je dao izjavu u svojstvu građanina u prisustvu tužioca koji ga je ispitivao.

Nastavak na Cafe.ba...

Saslušan lekar koji je lečio malog Radenka

Izvor: OkRadio.rs, 12.Okt.2016

Doktor Dobrivoje Bojanić, saslušan je u sredu u Policijskoj stanici u Loznici potvrdio je Blicu Zoran Nestorović, vršilac funkcije javnog tužioca. On je rekao da je saslušanje obavljeno po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva kako bi se prikupile sve neophodne činjenice za dalje postupanje u ovom...

Nastavak na OkRadio.rs...

Saslušan ortoped koji je lečio malog Radenka

Izvor: Mondo, 13.Okt.2016, 08:48

Lekar koji je lečio osmogodišnjeg dečaka Radenka Nikodinovića, koji je umro od sepse nakon preloma ruke, negirao je propust u lečenju, piše danas beogradska štampa...Foto: Guliver/Getty/Thinkstock..  Ukoliko tužilac utvrdi da ima elemenata za krivično gonjenje, on će biti i uhapšen, navodi...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.