Loznica: Smene u bolnici zbog smrti dečaka

Izvor: B92, 12.Okt.2016, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Loznica: Smene u bolnici zbog smrti dečaka

Loznica -- Zbog smrti Radenka Nikodinovića (8), ministar zdravlja Zlatibor Lončar smenio je direktora bolnice i načelnika Odeljenja hirurgije u Loznici.

Završen je spoljni stručni nadzor, koji je ukazao na propuste u zbrinjavanju dečaka, a za 12 sati je zakazan hitan sastanak sa načelnicima kliničkih i urgentnih centara i direktorima bolnica.

Kako je rekao ministar, inspekcija je utvrdila da su napravljeni brojni propusti.

"Pogledao sam rezultate i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oni nisu dobri. Nije ispoštovano ono što je trebalo da se ispoštuje. Doneo sam odluku da se smene direktor bolnice i načelnik hirurgije. Smena je u toku", rekao je Lončar.

Lončar je naveo da je u slučaju smrti dečaka inspekcija Ministarstva zdravlja utvrdila da nije postojao nijedan papir na osnovu čega bi se moglo utvrditi kako je dečaku dijagnostikovana povreda.

Ministar zdravlja je najavio da će u narednom periodu biti preduzete mere kako ne bi bilo moguće sakrivati greške lekara, odnosno mere koje će preduprediti da kolege štite jedni druge.

Takođe je najavio da će u bolnice u unutrašnjosti biti poslati iskusni lekari koji će kontrolisati rad osoblja u tim ustanovama.

Podsećamo, dečak iz sela Kozjak primljen je u bolnicu u Loznici nakon što je na toboganu polomio ruku i preminuo je šest dana kasnije.

Sahrana Radenka Nikodinovića biće održana danas na lokalnom groblju u Loznici.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hitne smene zbog smrti dečaka Radenka Nikodinovića

Izvor: Mondo, 12.Okt.2016

Zbog smrti osmogodišnjeg Radenka Nikodinovića, ministar zdravlja Zlatibor Lončar smenio je direktora bolnice i načelnika Odeljenja hirurgije u Loznici, javlja RTS...Foto: youtube/printscreen..Završen je spoljni stručni nadzor, koji je ukazao na propuste u zbrinjavanju dečaka Radenka Nikodinovića..."Pogledao...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.