SVE JE SPREMNO ZA NAJVEĆI VOJNI SPEKTAKL: Ovako će izgledati smotra SLOBODA 2017 u Batajnici (INFOGRAFIK)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Okt.2017, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVE JE SPREMNO ZA NAJVEĆI VOJNI SPEKTAKL: Ovako će izgledati smotra "SLOBODA 2017" u Batajnici (INFOGRAFIK)

Vojska Srbije demonstrira svoju borbenu spremnost i gotovost

Povodom obeležavanja Dana oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, na aerodromu Batajnica danas u 12 časova biće održan Prikaz dela operativnih sposobnosti Vojske Srbije „SLOBODA 2017“.

Predsednik Vučić u Batajnici: Pozivam ljude da vide sutra Laste, Lazara, Miloša i G4

Građani će videti više od >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 2.200 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, 130 različitih vozila, 30 aviona i helikoptera i nove vojnike opremljene po konceptu "1.500", a statički deo prikaza biće posvećen novim proizvodima Odbrambene industrije Srbije. Naime, biće održana mini-parada, na kojoj će pripadnici Vojske Srbije demonstrirati svoju borbenu spremnost i gotovost, što na kopnu što u vazduhu.

Pripreme su bile zahtevne, ceo program će biti spektakularan, a najatraktivniji deo će predstavljati naleti avijacije i prikaz dela osposobljenosti Vojske Srbije kroz različite dinamičke segmente koji uglavnom podrazumevaju rešavanje različitih talačkih situacija, protivterorističke borbe.

Centralni deo biće prikaz novih vojnika koji su opremljeni po konceptu "1.500", opremljenih savremenim ličnim naoružanjem, zaštitnom opremom i izviđačkim sredstvima. Vojnici opremljeni po konceptu "1.500" dolaze iz različitih jedinica vojske - specijalne brigade, kopnene vojske, bataljona vojne policije specijalne namene, Garde i to su snage za hitno reagovanje.

Avijacija će učestvovati u delu prikaza osposobljenosti Vojske Srbije, a u svečanom defileu na kraju svečanosti učestvovaće 30 letelica - Migovi 29, avioni tipa "Orao", G4 i "Lasta", kao i borbeni helikopreti.

Pored toga, u Batajnici će biti izloženo i 40 proizvoda naoružanja i vojne opreme, od oružja, municije, raketa, kao i najsavremenija oklopna vozila "Nora, "Miloš", "Lazar"... Deo izložbe biće posvećen i razvoju odbrambene industrije.

Biće, prikazani i naleti aviona, defile vojske, borbenih i policijskih vozila.

Migovi 29, koji su nedavno stigli iz Rusije, neće učestvovati u letačkom programu, ali biće izloženi za javnost, a u prikazu će učestvovati i jedna od najpoznatijih akrogrupa, ruski "Striži", koji lete na Migovima 29, a to su pripadnici Ratnog vazduhopovstva Rusije.

Ovako će izgledati vojna vežba

Jedna od vežbi biće i prinudno uzemljenje vazduhoplova koje su oteli teroristi i oštetili ga, nakon čega će se pilot katapulirati.

Zatim, biće prikazana akcija traganja i spasavanja pilota, nakon čega će teroristi zauzeti objekte po aerodromu i nastaje talačka kriza.

Nakon toga, prikazaće se dejstvo specijalnih jedinica koje diverzantskim prepadom sa zemlje i iz vazduha rešavaju talačku krizu.

Na ovoj svečanoj vojnoj smotri prisustvovaće i najviše državno rukovodstvo Srbije, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a dolazak je potvrdio i ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

Prema objavljenim informacijama, program će biti i više nego atraktivan, te je Ministarstvo odbrane pozvalo građane da dođu u što većem broju

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prikaz „Oslobođenje 2017”

Izvor: Vostok.rs, 20.Okt.2017

Centralni događaj obeležavanja 73. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu će biti prikaz „Oslobođenje 2017” na kojem će građani videti više od 2.200 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, 130 različitih vozila, 30 aviona i helikoptera i nove vojnike opremljene...

Nastavak na Vostok.rs...

Krila slobodne Srbije

Izvor: Večernje novosti, 20.Okt.2017

Povodom 73 godine od oslobođenja Beograda, na aerodromu Batajnica danas svečanost "Sloboda 2017". Vučić: VS ima deset "migova-29", a takvu snagu nemaju zemlje bivše Jugoslavije zajedno U ČAST dana kada je pre 73 godine Beograd oslobođen od fašizma, u prisustvu kompletnog...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.