SVATOVI ISPRAŠILI KURDE: Komandosi SDF-a upali na arapsku svadbu naoružani do zuba, nisu ni slutili s kim imaju posla

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Feb.2021, 21:28

SVATOVI ISPRAŠILI KURDE: Komandosi SDF-a upali na arapsku svadbu naoružani do zuba, nisu ni slutili s kim imaju posla

Dobili su odgovor kojem se nisu nadali

Snage SDF-a lojalne američkoj vojsci upale su na svadbu u selu u sirijskoj provinciji Hasaka, da bi uhapsili mladića. Stanovnici sela su se suočili sa njima, uhapsili ih i žestoko pretukli oduzevši im oružje, pre nego što su ih proterali iz sela goloruke, a napadači su se obavezali da se neće vraćati.

Stanovnici sela Mušajref Ali al-Saleha na 16 km zapadno od Hasake, suočili su se sa grupom od 10 boraca SDF-a povezanih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa američkom vojskom.  Uveče su upali u selo Tal Maždal u pokušaju da uhapse osobu koja je bežala od prinudne vojne obaveze u toj vojnoj organizaciji.

Izvori su dodali da naoružana patrola nije poštovala stanovnike sela, nakon što su u potrazi za pobeglim upali u školu u kojoj živi nekoliko raseljenih porodica iz provincije Alepo, potom su upali u svatove tokom svadbe, gde su slavili svi seljani.

Izvori su objasnili da je deset naoružanih ljudi napalo svatove i otvorilo jaku vatru na njih u pokušaju da terorišu učesnike venčanja, prenose izvori, ali da krajnji cilj nisu ostvarili.

Izvori ukazuju da je, nakon intervencije seoskih starešina deset komandosa SDF-a oterano iz sela, a da im je oružje konfiskovano. Oni su obećali da više neće upadati u selo. Stanovništvo sela spremno je da se brani, a arapsko pleme Bakara posebno je spremno za bilo kakvu vanrednu situaciju ili juriš na selo od strane militanata ISIS-a.

U Deir ez Zoru, lokalni izvori su javili da napetost vlada u gradu Al-Husan u zapadnom delu Deir ez Zora, zbog civila koji je pretučen na jednom od kontrolnih punktova SDF-a , što je dovelo do ranjavanja, pa su građani blokirali puteve i demonstrirali protiv SDF-a koji je tukao ljude i povredio mladića.

Izvori su dodali da je SDF, povezan sa američkom vojskom 8. februara, uveo bezbednosni kordon oko tog područja, razmeštajući oklopna vozila i sprečavajući ulazak i izlazak iz grada.

Na nedavne upade snaga SDF lojalnih američkoj vojsci u sela i seoska okupljanja u istočnom delu Sirije odgovorilo je lokalno stanovništvo arapskih plemena i klanova širenjem narodnog i plemenskog otpora prema njima.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.