SVAKA ČAST, DECO! Umesto odmora odlučili su da urade stvar koja je sve oduševila (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jul.2023, 13:02

SVAKA ČAST, DECO! Umesto odmora odlučili su da urade stvar koja je sve oduševila (VIDEO)

Snimak mladih ljudi koji čiste Dunavski kej oduševio je sve.

Početkom minulog veka Dunav postaje mesto za rekreaciju i uživanje svih Beograđana. Ubrzo je kod današnjeg Dunavskog keja podignuto i nekoliko plovećih kupatila, koji su bili preteče bazena i kupališta.

Današnji oblik ovo mesto dobija tek nakon što je izgrađen sportski centar "25. maj" 1974. godine. U godinama koje slede obala se uređuje, pretvara u šetalište i ukrašava nizom spomenika.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Ipak, kako sve što je lepo kratko traje, priobalni delovi reke su počeli da deluju veoma ružno i zagađeno.

Poznata slika koja dominira ovim delom grada jesu krš, lom, prljava voda i mnogo prolomljenih grana drveća u priobalnom delu reke.

Da nije sve tako crno, pokazuje i snimak koji je danas osvanuo na društvenim mrežama.

Na snimku se vidi grupa, uglavnom mladih ljudi, koji su odlučili da se uhvate u koštac sa otpadom. 

Klinci nose vekike kese i u njih skupljaju otpad.

I dok neki koriste vikend ili letnji raspust da bi planodvali ili se odmarali, ova deca su odlučila da postupe drugačije.

Čak ni jako sunce i rekordno visoke temperature ih nisu odvratile od namere da obalu reke učine čitijom i lepšom za sve svoje sugrađane.

A post shared by MOJ BEOGRAD (@moj_beo_grad_)

Svaka čast, deco!

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.