Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jan.2021, 11:59

SUTRA U SRBIJU STIŽE KINESKA VAKCINA PROTIV KORONA VIRUSA: Naša zemlja biće jedinstvena u Evropi

Srbija će njihovim dolaskom biti bogatija za više stotina novih doza vakcina

U Srbiju će sutra stići prve količine kineske vakcine protiv korona virusa kompanije Sinofarm (Sinopharm). Takođe, očekuje se da danas ili sutra, stignu i nove količine ruske "Sputnjik V" vakcine.

.

Stizanjem kineske vakcine naša zemlja će, takođe, biti jedina koja ima na raspolaganju tri vrste vakcina.

Ukoliko odmah naša Agencija za lekove i medicinska >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sredstva (ALIMS) izda dozvolu za upotrebu kineske vakcine, već u nedelju bi sa njom mogla da počne imunizacija zdravstvenih radnika koji su se izjasnili da žele da prime baš nju.

Srbija trenutno ima dve vakcine, američko-nemačku Fajzer-Biontek, i rusku Sputnjik V vakcinu.

Vakcinacija protiv korona virusa u našoj zemlji je počela 24. decembra prošle godine, i do sada je vakcinisano više od 19.000 građana.

Danas je u domovima zdravlja u Beogradu počela i vakcinacija stanovništva koji su izrazili interesovanje da se vakcinišu putem portala eUprava.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Srbiju stigla kineska vakcina protiv korona virusa

Izvor: eKlinika.rs, 15.Jan.2021

Prva količina od milion doza vakcine protiv covid 19 kompanije Sinofarm (Sinopharm) iz Kine stigle su u Srbiju. Takođe, očekuje se stignu i nove količine ruske „Sputnik V“ vakcine. Srbija će njihovim dolaskom biti bogatija za više stotina novih doza vakcina, a uz vakcinu iz Kine naša zemlja...

Nastavak na eKlinika.rs...

Gojković: Sutra stiže kineska vakcina, Fajzerova dobila trajnu dozvolu

Izvor: N1 televizija, 15.Jan.2021

Član Kriznog štaba, pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković, izjavio je da u Srbiju sutra stiže kontigent kineske "Sinofarm" vakcine koji će proći finalne provere u Agenciji za lekove i medicinska sredstva (ALIMS). Rekao je i da je Fajzerova vakcina već dobila trajnu dozvolu za upotrebu...

Nastavak na N1 televizija...

SVE O KINESKOJ VAKCINI Kako razvija imunitet, koji joj je rok važenja i šta je GLAVNA RAZLIKA u odnosu na Fajzerovu

Izvor: Blic, 16.Jan.2021, 08:58

U Srbiju danas treba da stignu prve količine kineske vakcine protiv korona virusa kompanije “Sinofarm”. Reč je o cepivu Pekinškog instituta za biološke proizvode koju je odobrila Kina, a evo šta se sve zna o njoj.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.