SUTRA TOPLO, A ONDA PREOKRET! Ove predele Srbije sledeće nedelje očekuju OBILNE PADAVINE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Mar.2024, 00:04

SUTRA TOPLO, A ONDA PREOKRET! Ove predele Srbije sledeće nedelje očekuju OBILNE PADAVINE!

Drugi dan vikenda i do 20 stepeni

Drugi dan vikenda doneće Srbiji sunčano i veoma toplo vreme. Maksimalna temperatura biće do 20°C. Stabilno vreme neće dugo potrajati, jer se u ponedeljak očekuje destibilizacija atmosfere. Srbija će biti pod uticajem snažnog ciklona iznad Đenovskog zaliva, pa se očekuje osetniji pad vazdušnog pritiska i postepeno povećanje oblačnosti.

Biće i dalje veoma toplo, uz temperature do 20°C. Očekuje se pojačanje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << jugoistočnog vetra, koji će krajem dana biti jak, na jugu Banata sa olujnim udarima do 90 km/h.

Krajem dana na jugu, tokom večeri i noći i u centralnim predelima Srbije očekuje se jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima.

U noći između ponedeljka i utorka i u utorak na jugu i jugoistoku Srbije očekuje se veoma obilna kiša, uz pljuskove, a očekuje se da padne od 30 do 50 milimetara kiše po kvadratnom metru.

Na planinmama tih predela iznad 1.400 metara očekuje se obilniji vlažan sneg, pri čemu bi palo 20-30 cm snega, naročito na višim predelima Kopaonika, Kukacvice, Stare i Šar planine.

Najobilnije padavine očekuju se na jugu i jugoistoku Srbije, naročito na području Kosova i Metohije, u Niškom, Jablaničkom, Pčinjskom i Pirotskom okrugu.

Vetar će biti u skretanju na jak severozapadni.

Maksimalna temperatura biće od 8°C na jugu do 16°C na severu Srbije, u Beogradu do 15°C.

Na području Vojvodine ostaće suvo, dok se na širem području Beograda očekuje kiša.

U sredu i četvrtak biće kišovito, povremeno sa pljuskovima, a na planinama iznad 1000 metara očekuju se susnežica i sneg. Znatno manje padavina očekuje se na severu Srbije, a u većem delu Vojvodine očekuje se suvo.

Maksimalna temperatura biće u sredu oko 15°C, a u četvrtak u većini predela oko 10°C.

Tokom sledećeg petka i vikenda očekuje se suvo, a maksimalna temperatura biće u većini predela od 10 do 15°C.

Prema trenutnim prognozama, nema na vidiku da se i u nižim predelima očekuje značajnije zahlađenje sa snegom, a temperature će i dalje ostati iznad proseka za ovi doba godine.

Izvor: Srbija Danas/Telegraf/Autor: Đorđe Đurić/Prenela: D.G.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SRBIJU ČEKA EKSTREMNA PROMENA VREMENA Parametri za prognozu zbunjeni: Pokazuju letnje temperature, ali i OGROMAN MINUS kakav nije bio ni u januaru, evo kad sve kreće

Izvor: Blic, 03.Mar.2024

Danas nas očekuje povremena kiša uz postepeno slabljenje vetra. Obilnija kiša, posebno na jugu regiona očekuje nas početkom sledeće nedelje, najavljuje prognozer Marko Čubrilo.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.