SUKOB VELIKIH SAVEZNIKA: Izraelske vlasti ODBRUSILE Amerikancima - Neće dobiti ni pare!

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jan.2024, 18:41

SUKOB VELIKIH SAVEZNIKA: Izraelske vlasti ODBRUSILE Amerikancima - "Neće dobiti ni pare!"

Netanijahuova vlada se usprotivila SAD-u

Izraelski ultradesničarski ministar finansija Becalel Smotrič ponovio je danas da odbija da dopusti transfer novca koji Izrael ubira ne ime poreza za Palestinsku upravu na okupiranoj Zapadnoj obali, uprkos navodnom pritisku SAD da to učini.

Smotrič je za javni servis Kan izjavio da on „veoma ceni podršku SAD i predsednika Džozefa Bajdena“, ali da dok je on ministar finasija neće biti trasfera „ni jednog šekela >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Palestinskoj upravi“ zato što smatra da bi taj novac otišao „porodicama terorista i nacistima u Gazi“.

Izrael je nedavno upozorio da neće dozvoliti Palestinskoj upravi, koja kontroliše delove okupirane Zapadne obale, da šalje novac namenjen za usluge u Pojasu Gaze, navodeći da bi mogao da stigne do Hamasa, koji upravlja tom teritorijom.

Izraelski ministar finansija je dao izjavu u odgovoru na izveštaj da Bela kuća vrši pritisak na Izrael da oslobodi novčane fondove, upozorivši da bi zadržavanje prihoda od poreza moglo da dovede do kolapsa Palestinske uprave.

Prošle nedelje je navodno predsednik SAD razgovarao o transferu novca sa premijerom Izraela Benjaminom Netanjahuom, a američki sajt Aksios je taj razgovor opisao kao frustrirajući.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.