Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Mar.2022, 11:14

SUĐENJE DIJANI HRKALOVIĆ ZAKAZANO ZA DANAS: Detaljan spisak - evo za šta je tužilac sve tereti

Novinske agencije ukazuju na mogućnost odlaganja jer je uoči samog početka angažovala novog branioca umesto dosadašnjih advokata.

Za danas u popodnevnim satima je u Specijalnom sudu, zakazano suđenje nekadašnjoj državnoj sekretarki Ministarstva unutrašnjih poslova Dijani Hrkalović.

Braniće je Vladimir Đukanović koji bi mogao da zatraži odlaganje kako bi se upoznao sa predmetom. Tužilatvo za organizovani kriminal tereti Hrkalović za trgovinu uticajem, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kao prvooptuženu, i predlaže da joj sud izrekne kaznu od pet godina zatvora. Na otpužnici su još dvojica državnih službenika.

Optuženi su i nekadašnji šef službe za Specijalne istražne metode Dejan Milenković, za zloupotrebu službenog položaja, i nekadašnji načelnik novosadske policije Milorad Šušnjić, za isto krivično delo kao Hrkalović.

Tužilaštvo tvrdi da je Hkalović opstruisala istragu protiv Veljka Belivuka za ubistvo, 2017. godine, karatiste Vlastimira Miloševića, koji je obezbedjivao više lokala. Javnost je videla snimak sa sigurnosne kamere zločina u centu Beograda poznatog kao "ubistvo na šinama".

Kako je navedeno, ona je od Milenkovića tražila da kasno dostavi podatke iz mobilnog telefona Belivuka i tako otežala rad tužilaštvu.

Belivuk i Marko Miljković, koji je takodje bio optužen za ovo ubistvo, uhapšeni su pre godinu dana i za narednu sedmicu zakazano je pripremno ročište za njihovo sudjenje. U slučaju Hrkalović, vodi se skraćeni postupak tako da bi suđenje, ako se ne odloži, krenulo odmah. Hrkalović je sredinom 2019. smenjena sa mesta državne sekretarke MUP. Prethodno je bila sekretar Uprave kriminalističke policije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.