SUDAR FUNKCIONERA SPS U BEOGRADU Na audiju lažne oznake Vlade, vozač rekao da ih je kupio NA PIJACI

Izvor: Blic, 29.Jul.2016, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SUDAR FUNKCIONERA SPS U BEOGRADU Na "audiju" lažne oznake Vlade, vozač rekao da ih je kupio NA PIJACI

Milan Divljak (66) sudario se juče svojim „audijem A6“ s tramvajem u beogradskoj Nemanjinoj ulici, a pravu pometnju napravila je lažna nalepnica Vlade koju je imao na svom vozilu.

Naime, njegov crni luksuzni automobil udario je tramvaj koji saobraća na liniji 9, i to na uglu Nemanjine i Balkanske ulice, u blizini sedišta Vlade.

Zastavica Srbije koju je vozilo imalo na prednjem staklu podstakla je priče da je reč o službenom automobilu Vlade Srbije. Očevici >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su pritom bili šokirani bahatom vožnjom i polukružnim skretanjem, koje je automobil napravio gde to nije dozvoljeno.

Automobil, koji se pritom dopola nalazio na tramvajskim šinama, pokupio je - ni manje ni više - nego „švajcarac“, najglomazniji od svih beogradskih tramvaja. Sudar je oko 14 časova izazvao polučasovni zastoj, a povrede su zadobili vozač Divljak i žena koja je bila s njim u automobilu.

- Povređene su dve osobe, jedna od 60, a druga od oko 36 godina. Obe su prevezene u Urgentni centar - rekla je za „Blic“ Nada Macura.

Da ujdurma bude veća, ispostavilo se da uopšte nije reč o vozilu Vlade, već o automobilu u privatnom vlasništvu. Divljak je tokom uviđaja ispričao da je nalepnicu kupio na pijaci.

- Ja sam vlasnik privatne firme. Prosto, trebalo mi je. Lakše se svuda krećem po gradu s njom i parkiram - rekao je Divljak.

Inače, kako „Blic“ nezvanično saznaje, reč je o funkcioneru SPS-a rodom iz Kikinde.

On je u prestonici, inače, poznat po svom radu u preduzeću „Trudbenik gradnja“, kao bivši odbornik u novobeogradskoj opštini, ali i po preduzeću „Staša“.

U samoj Vladi kažu za „Blic“ da nisu toliko iznenađeni slučajem lažne nalepnice.

- Proveravali smo, nije dobio nalepnicu od državnih organa. Međutim, nije retkost da se nalepnice, rotacije i mnoge druge stvari kupuju na pijacama i zloupotrebljavaju - kaže naš sagovornik.

Policija će protiv Divljaka podneti prijavu zbog ugrožavanja bezbednosti saobraćaja, ali i posebno zbog nalepnice.

Divljak: Nalepnica nije Vladina, niti je lažna

Funkcioner SPS-a Milan Divljak kaže za “Blic” da je apsolutno netačno da je imao lažnu nalepnicu Vlade na svom vozilu.

- Nisam je kupio na buvljaku. To je obična nalepnica koja se stavlja kad putujete za inostranstvo i ostavio sam je na kolima iz patriotskih razloga, a i kad se skine ostanu tragovi prljavštine na staklu. Da ste bolje pogledali, videli biste da je na levoj strani vozila, a ne na desnoj kao što imaju službena vozila Vlade i da nema nikakav broj, samo grb Srbije - poručio nam je Divljak.

On kaže da nije priznao nakon sudara da je kupio na pijaci kako bi olakšao kretanje po gradu.

- Nisam još uvek dao nikakvu izjavu, dok se oporavi ići ću, ali tramvaj je udario u mene. Vi mi stavljate tikete kao da sam kriminalac. Imam brdo kazni za parkiranje i sve uredno plaćam - kaže Divljak.

On navodi i da nije bio tog dana u Vladi, već u jednom od ministarstava, koje je u blizini. On takođe navodi da su optužbe da je oštetio “Azotaru” sa Draganom Đurićem, zbog čega je hapšen, besmislice i da će dobiti oslobađajuću presudu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.