STVORIO MU SE OTOK NA LICU, POLICIJSKIM DŽIPOM PREBAČEN NA KLINIKU! Detalji iz Niša - kako je zmija ujela dečaka?

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jun.2021, 18:25

STVORIO MU SE OTOK NA LICU, POLICIJSKIM DŽIPOM PREBAČEN NA KLINIKU! Detalji iz Niša - kako je zmija ujela dečaka?

Dečak C.M. je bio deo ekipe iz Severne Makedonije u Jelašničkoj klisuri gde se po šesti put održavala avanturistička trka

Dečaka C.M. (14) iz Severne Makedonije danas u prepodnevnim časovima ujela je zmija poskok u Jelašničkoj klisuri kod Niša tako da mu se na licu stvorio otok. Hitro se reagovalo tako da su mu lekari dali neophodnu terapiju i sada je dobro. On je policijskim džipom prebačen na Dečiju kliniku gde mu je ukazana pomoć.

- Maloletni pacijent >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je danas primljen na Dečju kliniku sa povredom od ujeda zmije na licu. On ima otok lica, levog obraza što je sanirano. Primio je antiviperinum i nema komplikacija, dobro je odreagovao - rekli su u Kliničkom centru u Nišu.

koju organizuje opština Niška Banja u saradnji sa Sportskim klubom "Tribe" iz Beograda.

To je posebna veština i spoj atletike, snalažljivosti i izdržljivosti koje podrazumeva izvlačenje terta, puzanje provlačenje kroz blato i slično.

- Dečak se nalazi na ovoj trci sa porodicom koji su takođe penjači. Takmičarski dan je bio juče, a danas su prateće manifestacije tako da se čistila klisura, spuštali smo se sa stena i slično. Spuštanje užetom je bilo prateća aktivnost. Nakon toga je on krenuo da se penje, ali nekako četvoronoške i zmija je izašla takoreći iz stene tako da ga je ujela za lice. Roditelji su dobro to prihvatili jer su svesni rizika prirode, a i sami planinari. Policijska brigada ga je odmah stavila u džip i odvezla kod lekara. Nas penjače, inače, godišnje dva puta u proseku ujede poskok, ali sada se reagovalo mnogo brže jer je u pitanju deo glave deteta - rekao je predstavnik sportskog kluba "Tribe".

Reč je o trci u kojoj su učestvovala oko 800 takmičara u subotu u nedelju iz Srbije i regiona.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Dečaka u Nišu ujeo poskok

Izvor: B92, 20.Jun.2021

Niš -- Dečaka C.M. (14) iz Severne Makedonije danas u prepodnevnim časovima ujela je zmija poskok u Jelašničkoj klisuri kod Niša tako da mu se na licu stvorio otok...Hitro se reagovalo tako da su mu lekari dali neophodnu terapiju i sada je dobro. On je policijskim džipom prebačen na Dečiju kliniku...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.