STRAVIČNA EKSPLOZIJA ODJEKNULA GRADOM: Proglašena vanredna situacija, ima mnogo ranjenih i mrtvih u napadu (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Mar.2022, 14:15

STRAVIČNA EKSPLOZIJA ODJEKNULA GRADOM: Proglašena vanredna situacija, ima mnogo ranjenih i mrtvih u napadu (FOTO)

Spasioci prevoze mrtve i ranjene u bolnice

Najmanje tri osobe su poginule danas u eksploziji bombe u blizini jedne vladine zgrade na jugozapadu Pakistana, a ranjeno je još najmanje 28 ljudi, saopštila je lokalna policija.

Niko nije odmah preuzeo odgovornost za napad u gradu Sibi u Beludžistanu, prenosi agencija AP.

Lokalni policijski zvaničnik Vazir Mure je izjavio da su spasioci prevezli mrtve i ranjene u bolnice, i da je u tom gradu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << proglašena vanredna situacija.

🚨 Suic!de bomb attack by Baloch rebels on Pakistan army near Thandi Sarak area of Sibi, Balochistan. 6 k!IIed including 4 Pakistan army soldiers and 35 injured. pic.twitter.com/nkdF2iIQoZ

— OSINT Updates 🚨 (@OsintUpdates) March 8, 2022

Nije izneo dodatne detalje, ali je samo rekao da su neki od ranjenih u kritičnom stanju.

Lokalni mediji navode da se eksplozija dogodila u blizini otvorenog prostora gde se održavala jedna godišnja kulturna manifestacija.

Bombaški napad se dogodio nekoliko sati nakon što je pakistanski predsednik Arif Alvi prisustvovao festivalu u Sibiju.

Pokrajina Beludžistan poprište je dugotrajne pobune koju predvode secionističke grupe naroda Beludži, koje su decenijama vršile napade mahom usmerene na bezbednosne snage kako bi vršili pritisak da se ispune njihovi zahtevi za dobijanjem nezavisnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.