STRASTI I SNOVI ITALIJANSKE MODE: Posetioci hrle u Konak kneginje Ljubice (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 19.Okt.2016, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STRASTI I SNOVI ITALIJANSKE MODE: Posetioci hrle u Konak kneginje Ljubice (FOTO)

Redovi zainteresovanih posetilaca i velika gužva obeležili su prvi dan postavke. Na otvaranju su govorili Nataša Popovska, viši kustos Konaka, Alesija Tota, kustos izložbe i Davide Skalmani, direktor Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu. Otvaranju je prisustvovao veliki broj zvanica iz kulturnog života Srbije, kao i ambasador Republike Italije u Srbiji, Đuzepe Manco sa suprugom.

Foto: Antonio Ahel

Izložena su 22 eksponata koji predstavljaju neponovljive kreacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << slavnih modnih brendova, među kojima su Đanfranko Fere, Marela Ferera, Gaj Matiolo, Gatinoni, Sestre Fontana, Đorđo Armani, Enriko Koveri, Laura Bjađoti, Versaće, Valentino, Fendi, Renato Balestra.

Foto: Antonio Ahel

Među eksponatima nalaze se i Armanijeva haljina koju je nosila Sofija Loren na crvenom tepihu povodom proslave 70. godišnjice filmskog studija Činečita, haljina sestara Fontana koju je nosila Ava Gardner u filmu "Bosonoga kontesa", a zatim je moderniju verziju imala Anita Ekberg u Felinijevom filmu "Dolče vita", haljina "Skuola di moda Ida Feri" koja je prikazana dok je u izradi, pa se na njoj može videti sam krojački proces.

Foto: Antonio Ahel

Izložena je i haljina Enriko Koverija, koju je nosila Mila Jovović, u jednoj reklamnoj kampanji, sa ručno zašivenim šljokicama, kao i muški sako "Luka Litriko" koji je delimično završen, pa se na njemu vidi sam proces rada, a isti takav model kreirao je Anđelo Litriko za Ričarda Bartona.

Foto: Antonio Ahel

Izložba se održava kao deo XVI izdanja Nedelje italijanskog jezika u svetu, što je događaj koji se organizuje svake godine u oktobru u cilju promocije italijanskog jezika kao velikog jezika klasične i savremene kulture i njegovih veza sa umetnošću, naukom, kulturom.

Foto: Antonio Ahel

Ovogodišnje izdanje je posvećeno italijanskoj kreativnosti i njenim brendovima, a posebno sektorima mode, odeće i dizajna, pod naslovom "Italijanski jezik i kreativnost: brendovi i odeća, moda i dizajn".

Foto: Antonio Ahel

Izložba je otvorena do 6. novembra, a ulaz je slobodan.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Otvorena izložba italijanske mode u Beogradu

Izvor: Story, 19.Okt.2016

Izložba “STRASTI I SNOVI ITALIJANSKE MODE: Kreativnost, stil i istraživanje” otvorena je u Beogradu 18. oktobra u Konaku Kneginje Ljubice, u organizaciji Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu.

Nastavak na Story...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.