Kostimi iz zlatne ere italijanskog filma u Beogradu

Izvor: N1 televizija, 18.Okt.2016, 22:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kostimi iz zlatne ere italijanskog filma u Beogradu

U Konaku knjeginje Ljubice svečano je otvorena izložba visoke mode, pod nazivom "Strasti i snovi italijanske mode: Kreativnost, stil i istraživanje".

Armanijeva haljina koju je Sofija Loren nosila na crvenom tepihu povodom proslave 70. godišnjice filmskog studija Činečita, haljina sestara Fontana, koju je nosila Ava Gardner u filmu "Bosonoga kontesa", a zatim i Anita Ekberg u Felinijevom filmu "Dolče vita", haljina "Skuola di moda Ida Feri", koja je prikazana dok je u izradi, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << kao i muški sako “Luka Litriko”, koji je kreirao je Anđelo Litriko za Ričarda Bartona, mogu se videti u Konaku knjeginje Ljubice.

"Na ovoj izložbi objašnjavamo vezu koju italijanska moda ima već dugo godina sa Holivudom. Videćete nekoliko komada koje su dizajnirali italijanski kreatori i krojači, a koje su obožavale poznate holivudske glumice", kaže modni novinar i kustoskinja izložbe Alesija Tota.

Izložba se održavala kao deo izdanja Nedelje italijanskog jezika u svetu, što je događaj koji se organizuje svake godine u oktobru u cilju promocije italijanskog jezika, kao velikog jezika klasične i savremene kulture i njegovih veza sa umetnošću, naukom, kulturom.

Ovogodišnje izdanje je posvećeno italijanskoj kreativnosti i njenim brendovima, a posebno sektorima mode.

Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

FOTO: Strasti i snovi italijanske mode u Beogradu

Izvor: N1 televizija, 19.Okt.2016, 13:34

U Konaku knjeginje Ljubice svečano je otvorena izložba visoke mode, pod nazivom "Strasti i snovi italijanske mode: Kreativnost, stil i istraživanje"...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.