STRAŠNO NEVREME KREĆE SE IZ HRVATSKE PREMA SRBIJI! Nemojte da vas zavara sunčano jutro, SPREMA NAM SE POTOP

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jul.2023, 11:17

STRAŠNO NEVREME KREĆE SE IZ HRVATSKE PREMA SRBIJI! Nemojte da vas zavara sunčano jutro, SPREMA NAM SE POTOP

Danas se u našoj zemlji očekuju grad i olujni vetar.

Ka Srbiji se kreće nevreme koje je već zahvatilo Hrvatsku, a Državni hidrometeorološki zavod ove zemlje objavio je mapu kretanja. 

Kako pišu hrvatski mediji u Zagrebu pada kiša i duva jak vetar, a u Rijeci se niz ulicu slivaju velike količine vode. Nevreme je zahvatilo i Sloveniju i kreće se ka našoj zemlji. Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) objavio je upozorenje na vremenske nepogode.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
- Pljuskovi i grmljavina koji se pre podne očekuju na severu Vojvodine, a od poslepodneva i u ostalim krajevima, lokalno će biti praćeni gradom i jakim ili olujnim vetrom. Veća količina padavina (20 do 40 mm, lokalno i više) prognozira se u toku večeri, pre svega u zapadnoj Srbiji, a zatim u Šumadiji i oblasti oko Zapadne i Velike Morave sa tendencijom premeštanja padavinske zone u prvom delu noći dalje na istok i jugoistok - navedeno je na sajtu RHMZ-a.

Na snazi su dva meteo alarma. U Bačkoj i Banatu je na snazi žuti meteo alarm. "Vreme može biti opasno (potencijalno). Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike", objašnjeno je.

U ostalim delovima Srbije na snazi je narandžasti meteo alarm. "Vreme je opasno. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe", navodi se na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.