STRANAC HTEO DA PLATI SLADOLED NOVČANICOM OD 200 EVRA: Zbog jedne stvari morala da reaguje i policija

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jul.2023, 11:30

STRANAC HTEO DA PLATI SLADOLED NOVČANICOM OD 200 EVRA: Zbog jedne stvari morala da reaguje i policija

Jedan stranac pokušao je da plati sladoled lažnom novčanicom od 200 evra.

Hrvatska policija kazneno je prijavila stranog državljanina koji je dva sladoleda platio lažnom novčanicom od 200 evra s natpisom "souvenir", pa policija upozorava građane da pripaze kakve novčanice primaju i imaju li zaštitna obeležja.

Primorsko-goranska policija u sredu je saopštila da je primila dojavu oštećene osobe u čijoj je radnji plaćeno neispravnom novčanicom od 200 >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << evra.

Novčanica je primljena u prodavnici koja posluje u sklopu jednog od kampova na crikveničko-vinodolskom području, pri kupovini dva sladoleda.

Naknadnim pregledom novčanice je utvrđeno da nije valjana i da se na njoj nalazi natpis "souvenir", pišu mediji.

Policija je kriminalističkim istraživanjem utvrdila kako je strani državljanin u opticaj stavio neispravnu novčanicu s namerom da je upotrebi kao pravu, pa je tako oštećenom počinio materijalnu štetu od oko 190 evra.

Tokom kriminalističkog istraživanja navedeni novac je oduzet i vraćen oštećenoj osobi, kažu u policiji.

Policija upozorava građane da, bez obzira na gužve, dobro pripaze kakve novčanice primaju i da provere imaju li potrebna zaštitna obeležja tj. radi li se o falsifikatu, filmskom novcu ili sličnom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.