STOP ZA ĐUKANOVIĆA U JEREVANU, NIJE MOGAO U ZGRADU VLADE! Morao da uđe na sastanak kod Pašinjana kroz garažu! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Maj.2022, 19:57

STOP ZA ĐUKANOVIĆA U JEREVANU, NIJE MOGAO U ZGRADU VLADE! Morao da uđe na sastanak kod Pašinjana kroz garažu! (VIDEO)

Demonstranti su besni na aktuelnu vlast u Jermeniji

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović ušao je u zgradu vlade Jermenije kroz službeni ulaz, pošto je opozicija blokirala centralni prolaz, saopštio je koordinator jermenskog pokreta "Otpor" Išhan Sagateljan. Kako je naveo, Đukanović je morao da uđe "kroz neke garaže".

- Nikada do sada na taj način nije dočekivan visoki gost - rekao je Sagateljan. Cilj blokade Vlade je bio da se pokaže da lice >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koje vrši dužnost premijera Jermenije, a to je Nikol Pašinjan, ne predstavlja tu zemlju, da on nema mandat i da su svi dogovori sa njim nelegitimni.

Po rečima Sagateljana, demonstranti su ispunili glavni cilj – nisu dali delegaciji iz Crne Gore na čelu sa predsednikom Milom Đukanovićem da, kako je bilo planirano, uđe u zgradu vlade u Jerevanu. Demonstranti su nakon toga krenuli na trg Francuske u centru Jerevana.

Danas je premijer Jermenije Nikol Pašinjan trebao da se sastane sa predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem. Sastanak je održan sa zakašnjenjem zbog protesta opozicije. Opozicija u Jermeniji održava masovne proteste širom zemlje od 25. aprila.

Demonstranti su uvereni da politika vlasti preti zemlji gubitkom državnosti i nezavisnosti Nagorno Karabaha.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.