STIŽU MODERNIZOVANI TUPOLJEVI: Rusi dobili strateške zveri koje brzinom OSVAJAJU NEBESA (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Apr.2020, 23:09

STIŽU MODERNIZOVANI TUPOLJEVI: Rusi dobili strateške zveri koje brzinom OSVAJAJU NEBESA (VIDEO)

Prvi probni let ovog modernizovanog aviona izveden je 2. februara.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je dobilo dva modernizovana strateška bombardera Tu-160.

- Stručnjaci 264. vojnog predstavništva ruskog Ministarstva odbrane su u kazanjskoj fabrici za proizvodnju aviona "Gorbunov" preuzeli dva strateška bombardera Tu-160 "Ivan Jarigin" i "Vasilij Ršetnjikov" - navodi se u saopštenju.

Napominje se da su u avionima modernizovani incercijalni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << navigacioni sistemi i sistem za upravljanje motorima, kao i uređaji za upravljanje oružjem koji koriste savremene digitalne tehnologije.

- Izvršeni radovi obezbediće unapređenje taktičko-tehničkih karakteristika vazduhoplovnih sistema, što će omogućiti povećanje efikasnosti borbene primene vazduhoplovnog oružja - ističe se u saopštenju.

Prvi probni let ovog modernizovanog aviona izveden je 2. februara na aerodromu kazanjske fabrike za proizvodnju aviona "Gorbunov".

Tu-160 je je najbrži strateški bombarder na svetu. Može da dostigne brzinu do 2200 kilometara na sat, što je apsolutni rekord za avione te klase.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.