STIŽE NA GRANICU RUSIJE! Mozak američke mornarice uplovio u Baltik, dovlači ČITAVU ARMIJU za sobom (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Maj.2019, 09:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STIŽE NA GRANICU RUSIJE! "Mozak" američke mornarice uplovio u Baltik, dovlači ČITAVU ARMIJU za sobom (FOTO)

Komandni brod američke mornarice USS "Maunt Vitni" uplovio je u vode Baltičkog mora.

Kako je ranije najavljeno, ovaj američki brod učestvovaće u vojnim vežbama NATO-a "Baltops" koje će biti održane od 9. do 21. juna u blizini obala Nemačke, Poljske, Letonije, Litvanije, Švedske i Danske.

Ukupno će u vežbama učestvovati 18 zemalja članica Alijanse, uključiće oko 12.000 vojnika, 44 vojna broda i 40 aviona i helikoptera.

USS#Mount Whitney LCC-20 >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << on her way to #Baltops 2019 pic.twitter.com/zFBWora2SC

— Krille (@shipohollic) May 29, 2019

U okviru vežbi planirano je da se uvežbavaju desantne operacije, zaštita od napada sa neba, kao i borba protiv podmorničkih snaga uslovnog neprijatelja.

Ruski mediji navode i da je Moskva u više navrata skretala pažnju javnosti na aktivnosti NATO-a na svojim zapadnim granicama koje su bez presedana pravdajući to "obuzdavanjem ruske agresije".

De "USS MOUNT WHITNEY"https://t.co/L5jecdTM1e pic.twitter.com/t8BQXDmaqq

— Visserij en Zeevaart Foto's (@VisserijS) May 28, 2019

Podsećaju i da je portparol Kremlja u više navrata govorio da Moskva ne predstavlja pretnju ni za koga, ali da neće ignorisati sve te aktivnosti koje nisu u skladu sa njenim interesima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.