STIGLO OZBILJNO UPOZORENJE: Sprema se velika kišna OLUJA uz snažan vetar!

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Mar.2024, 15:12

STIGLO OZBILJNO UPOZORENJE: Sprema se velika kišna OLUJA uz snažan vetar!

Nevreme u Velikoj Britaniji.

Velika kišna oluja ide iz Evrope prema Britaniji, donoseći vlažno i vetrovito vreme širom delova zemlje u nedelju.

Do 4 milimetara kiše očekuje se širom centralne Engleske i Velsa, počevši od nedelje ujutru i nastaviće se do popodneva.

Severna Engleska, Škotska i Severna Irska takođe bi mogle da iskuse padavine, prema najnovijim prognozama, ali se ne očekuje da će biti tako jake kao u centralnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i južnoj Engleskoj. U međuvremenu, Met ofis je saopštio da će oblačno nebo "dominirati" u narednih nekoliko dana.

Meteorolog Greg Djuherst rekao je da je oblast niskog pritiska trenutno zaglavljena na jugu Velike Britanije, sa istočnim povetarcem koji čini da bude prilično hladno.

- Vetar i dalje dolazi sa istoka i oblačno vreme će sprečiti prenisko padanje temperature - rekao je meteorolog.

On je rekao da će živa biti oko 5 do 6 stepeni Celzijusa u većem delu zemlje ujutru. On je dodao da Britanci treba da budu spremni na "veliku kišu, koja bi ponekad mogla biti mutna, mutne uslove će biti i na višim terenima, što bi moglo dovesti do nekih nezgodnih uslova za putovanje".

Izvor: Srbija Danas/Telegraf

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.