STIGLI REZULTATI: Evo da li pacijentkinja iz Valjeva koja je HITNO PREBAČENA u Beograd IMA KORONAVIRUS

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Feb.2020, 23:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STIGLI REZULTATI: Evo da li pacijentkinja iz Valjeva koja je HITNO PREBAČENA u Beograd IMA KORONAVIRUS

Analize su obavljene na Infektivnoj klinici u Beogradu.

Mlađa pacijentkinja iz Uba nije zaražena korona virusom, pokazale su analize obavljene na Infektivnoj klinici u Beogradu – saopštila je Opšta bolnica u Valjevu.

U sredu, pacijentkinja za koju se sumnjalo da je zaražena korona virusom, iz Opšte bolnice u Valjevu, gde je bila prvo primljena, prebačena je u Kliniku za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije u Beograd. U pitanju je, nezvanično >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << saznajemo, sedamnaestogodišnja devojka koja se pre nekoliko dana vratila iz Milana u Italiji, gde je kratko boravila.

Iz Doma zdravlja u Ubu, u sredu je kolima hitne pomoći prebačena u Prijemno-urgentni centar Opšte bolnice Valjevo. Nakon neophodnih pregleda i uzimanja svih potrebnih uzoraka od strane epidemiologa Zavoda za javno zdravlje Valjevo, a u dogovoru sa Ministarstvom zdravlja i dežurnom ekipom, pacijentkinja je prebačena u Beograd.

- Dom zdravlja Ub i Opšta bolnica Valjevo ispoštovali su Algoritam aktivnosti za postupanje sa osobama koje se javljaju na pregled, a moguće je da su bila izložena infekciji novim korona virusom. Algoritam aktivnosti doneo je Institut za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut” - saopštila je Opšta bolnica Valjevo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.