Devojka iz Uba nema koronavirus, svi testirani u Srbiji negativni

Izvor: B92, 26.Feb.2020, 23:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devojka iz Uba nema koronavirus, svi testirani u Srbiji negativni

Mlađa pacijentkinja iz Uba nije zaražena koronavirusom, pokazale su analize obavljene na Infektivnoj klinici u Beogradu.

Informaciju je saopštila Opšta bolnica u Valjevu.

Mlađa pacijentkinja iz Uba nije zaražena korona virusom, pokazale su analize obavljene na Infektivnoj klinici u Beogradu, saopštila je Opšta bolnica u Valjevu.

Ranije danas, pacijentkinja za koju se sumnjalo da je zaražena koronavirusom, prebačena je iz Opšte bolnice u Valjevu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << gde je bila prvo primljena, u Kliniku za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije u Beogradu.

Kako prenose beogradsi mediji, sedamnaestogodišnja devojka se pre nekoliko dana vratila iz Milana u Italiji, gde je kratko boravila.

U Republici Srbiji nisu registrovani slučajevi obolevanja od COVID-2019.

Do utorka u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je 14 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja, odnosno, boravak na području intenzivne transmisije virusa i prisustvo simptoma infekcije disajnih puteva.

Uzorci svih testiranih osoba bili su negativni na novi koronavirus, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Kako piše u saopštenju, u sredu do 18 časova testirani su uzorci još dve osobe koji su takođe bili negativni na novi koronavirus.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.