STIGLE NOVE INFORMACIJE: Poznato trenutno zdravstveno stanje Čedomira Jovanovića

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jan.2021, 18:35

STIGLE NOVE INFORMACIJE: Poznato trenutno zdravstveno stanje Čedomira Jovanovića

Lider LDP Čedomir Jovanović nema više bolove, zbog kojih je pre nekoliko dana u opštem teškom zdravstvenom stanju primljen u KBC "Dr Dragiša Mišović", i njegovo zdravstveno stanje je sada stabilno

Lekari koji brinu o njegovom zdravlju nezvanično su juče demantovali spekulacije koje su se pojavile u javnosti da Jovanović ima "benigni tumor kičmene moždine".

- Njegovo zdravstveno stanje je na prijemu u bolnicu zaista bilo kompleksno, sa više različitih tegoba >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koje se teško mogu povezati - navodi izvor.

- Tegebe koje je Jovanović imao mogle su da se povezuju sa posledicama kovid-19, koji je imao sredinom prošle godine, ali su istovremeno ukazivale i na neko akutno stanje, zbog kojeg je trpeo velike bolove. Zbog takve situacije u njegovo lečenje uključilo se više lekara različitih specijalnosti.iz naše ustanove, ali i Kliničkog centra Srbije. Jesmo imali više različitih sumnji, ali su one posle više vrsta pregleda i detaljnih pretraga otklonjene, postavljene su dijagnoze bolesti tri organa - pluća, dijafragme i kičme.

Lider LDP ima upalu levog plućnog krila, mikroemboliju oba plućna krila i pleuritis. Lekari su ubeđeni da su sve to posledice kovid-19 koji je Jovanović preležao.

- On dobro reaguje na terapiju više vrsta antibiotika, koje dobija zbog upale i nakupljanja tečnosti između dva sloja plućne maramice, a prima i antikoagulanse, odnosno lekove za "razbijanje" sitnih ugrušaka koje ima u plućima - navodi izvor.

Jovanoviću su sanirani i bolovi, koji su najverovatnije bili izavani upalom nerva torakalnog, odnosno grudnog dela kičme, zbog kojih je bio i na terapji najjačim anesteticima i analgeticima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.